Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η γαλλική διανόηση για την Ελλάδα - Bernard-Henri Lévy και Pascal Bruckner στην Αθήνα

Ο Bernard-Henri Lévy.
Δύο κορυφαίοι Γάλλοι διανοητές στην Αθήνα, για αν μας «θυμίσουν» την καταγωγή μας. Πρώτος ο φιλόσοφος και συγγραφέας Bernard-Henri Lévy ο οποίος χθες έδωσε διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής, με συνομιλητή του τον Jean-Marie Colombani που επί 30 χρόνια συντάκτης και διευθυντής της εφημερίδας «Le Monde». 
Ο P.Bruckner.
Και την Τρίτη 27 τρέχ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα δώσει διάλεξη ο λογοτέχνης, φιλόσοφος και αγωνιστής του παρισινού Μάη του ’68, Pascal Bruckner.
Λίγες μέρες πριν την έλευσή του στην Αθήνα ο Bernard-Henri Lévy είχε γράψει ένα άρθρο στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Algemeine Zeitung», στο ποίο τόνιζε: «Η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της!». Και χθες ο Bernard-Henri Lévy μεταξύ άλλων τόνισε: «Αρνούμαι να φανταστώ την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, γιατί αυτό σημαίνει: μεγαλύτερη εξαθλίωση, απελπισία, μετανάστευση, αποδυνάμωση του εργατικού δικαίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου