Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σε τρεις αράδες ο Διωγμός σε βιβλίο της Γ' Λυκείου

Όλως περίεργη στάση κράτησε πριν λίγο ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, απέναντι στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντάσκα και Διονύση Αντωνέλλο (Alpha 989), όταν ρωτήθηκε εάν είχε καμμία σχέση με την έκδοση του σχολικού βιβλίου Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ' Λυκείου, όπου ο διωγμός του 1922 αναφέρεται σαν... περιστατικό σε τρεις (3) αράδες!
Ενώ το όνομά του , φιγουράρει πρώτο μεταξύ των άλλων δύο καθηγητών κριτών – αξιολογητών, ο κ. Βερέμης, στην αρχή δήλωσε άγνοια και μετά αρνήθηκε να συνεχίσει την κουβέντα... Όταν δε οι συνάδελφοι τον πίεσαν να πει την άποψή του, ο κ. Βερέμης αρνήθηκε. Η πίεση συνεχίστηκε και όταν του υπενθύμισαν ότι είναι κρατικός λειτουργός, τους είπε "ρωτήστε τη Χρυσή Αυγή!" και τους έκλεισε το τηλέφωνο!
Συγκεκριμένα, ενώ φέτος τιμούμε τα 90 χρόνια του διωγμού από τα μέρη μας και της μεγάλης τραγωδίας του Ελληνισμού, το εν λόγω βιβλίο των 256 σελίδων, που μοιράστηκε στους μαθητές, αναφέρει: «Την ήττα και την υποχώρηση του ελληνικού στρατού ακολούθησαν η πυρπόληση της Σμύρνης τον ίδιο μήνα από τους Τούρκους και ο απηνής διωγμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης".
>>> Ο κ. Βερέμης ίσως να είναι γόνος προσφυγικής οικογένειας, καθώς το επίθετό του έχει τουρκική ρίζα και συγκεκριμένα προέρχεται από τη λέξη "verem", που σημαίνει "φυματίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου