Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ας τολμήσουμε να (ξανα) πούμε "ΟΧΙ"!

Περαστικοί βοηθούν ένα συμπολίτη μας που σωριάστηκε
από την πείνα. Όχι τώρα, αλλά το ΄41 στην Κατοχή...
 

Η ημέρα του ΟΧΙ η σημερινή και για μια φορά ακόμη ο ελληνικός λαός προκαλείται να αγωνιστεί για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και των παιδιών του. Όπως τότε, που η Ελλάδα έστειλε τα παλληκάρια της στ' αλβανικά βουνά για να μας πουν κάποιοι ότι... «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! 
Έτσι και σήμερα η Πατρίδα μάς καλεί να σηκωθούμε από τους καναπέδες, ώστε αύριο να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια… 
Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα παλληκάρια που έπεσαν, στους άλλους που γύρισαν σακατεμένοι, σε όλους όσους πολέμησαν και σ’ εκείνους που έβαλαν την Πατρίδα μας πάνω από τον εαυτό τους. 
Για να μην τα… πολυλογούμε, κάποιο "ΟΧΙ" πρέπει να ακουστεί και σήμερα. Ας τολμήσουμε! Το '40 που είπαμε το "ΟΧΙ", δεν μας ένοιαζε τι θα μας συμβεί. Και νικήσαμε! Άλλο εάν μετά μας έβαλαν να αλληλοσπαραχτούμε και αργότερα να πάμε εργάτες στην ηττημένη Γερμανία. Ας τολμήσουμε, διότι εάν συνεχίσει να τηρείται παθητική στάση, είναι δεδομένη η μοίρα του λαού. Και το πλέον ανησυχητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, ακόμη και αν περάσουν από τη Βουλή, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, ό,τι και αν σημαίνει αυτό... 
>>> Και τι θα συμβεί εάν δεν πάρουμε τα 31,2 δισ.; Μα, από τη στιγμή που δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ στον λαό, ό,τι θα συμβεί και όταν δεν τα πάρουμε! Ακόμη και οι πλέον ανυποψίαστοι το έχουν πάρει χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου