Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Δημ. Κωνσταντάρας: Περιμένοντας να βγούμε από τη δίνη...


Είμαστε όλοι σε μια δίνη 
και περιμένουμε κάποιον άλλον 
να μας βγάλει έξω
Του
Δημήτρη
Κωνσταντάρα
Από το "Crash"



Δεν ξέρω πια ποιον να πιστέψω, ποιον να θεωρήσω αναξιόπιστο, τι να διαγράψω, τι να κρατήσω. Έχω μπερδευτεί. Απ’ την υπεραπλούστευση τού «όλα ήταν προσχεδιασμένα», στην παράνοια του «ήταν όλοι τους ανίκανοι».
  •  Χωρίς συμφωνία για τα μέτρα ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες
  • Περικοπές-σοκ 950 εκατ. ευρώ παρουσίασε το υπουργείο Υγείας στην Τρόικα
  •  Σόρος: «Εφιάλτης» η κρίση, μπορεί να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Η Τρόικα έχει «αγριέψει» και ζητά έμπρακτα τη μείωση του δημόσιου τομέα ζητώντας μάλιστα λίστα με τα με ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν.
  • Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ και πήγε στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από … 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής!
  • Τσίπρας: Θα ζητήσουμε εκλογές όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε
  • Θετική ανακοίνωση για την Ελλάδα ετοιμάζουν στη Σύνοδο Κορυφής
  • Τριήμερη ανενόχλητη «κρουαζιέρα» τουρκικής κορβέτας στα εθνικά μας ύδατα
  • Τα «ληγμένα» τρόφιμα θα πωλούνται κανονικά αλλά με έκπτωση
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ , στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση Σαμαρά και την θέλει κυβέρνηση τετραετίας
  • Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προβάλει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση της
  • Την υποβοήθηση του έργου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου θα αναλάβει με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος από την Θεσσαλονίκη .
  • Σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από κατάθλιψη.

Και δεν συνεχίζω γιατί κινδυνεύω κι εγώ από… καλπάζουσα κατάθλιψη.
Το εκπληκτικό δεν είναι ότι όλα όσα λένε οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που εξήγγειλε το κόμμα τους και ο αρχηγός τους προεκλογικά.
Δεν είναι ότι το «εναπομείναν» ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το μπούσουλα και όλοι τους περπατάνε στους διαδρόμους της Βουλής σαν ζόμπι.
Δεν είναι ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ παρουσιάζονται να «στηρίζουν» όσα πολεμούσαν χρόνια ολόκληρα αλλά στην ουσία κανείς δεν τους έχει ρωτήσει.
Είναι ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες που ερωτώνται από δημοσκόπους τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν τώρα εκλογές και απαντούν σχεδόν αβίαστα ότι θα ψήφιζαν και πάλι Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας βρισκόμαστε μέσα σε μια δίνη και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να βγούμε εκτός από το να περιμένουμε κάποιον άλλο να μάς σώσει και να μας τραβήξει έξω. Έλα όμως που τέτοιος δεν υπάρχει και φυσιολογικά χέρι σωτηρίας δεν απλώνεται;
Κάθεται ο κόσμος και παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων και μπερδεύεται περισσότερο καθώς μπερδεμένοι και εξυπνάκηδες σχολιαστές κάνουν ό,τι μπορούν όχι για να ενημερώσουν τους τηλεθεατές αλλά να εξασφαλίσουν και σήμερα το μεροκάματο, λέγοντας αυτό που θα ευχαριστήσει –πρόσκαιρα- τον εργοδότη. Κι όταν στην παρέα των «δημοσιογράφων σχολιαστών» προστίθεται και κάποιος από τους γνωστούς 10-20 μαϊντανούς πολιτικούς που γυροφέρνουν στα κανάλια για να εξασφαλίσουν άλλα 15 λεπτά δημοσιότητας, τότε το …στιφάδο είναι πλήρες.
Πρέπει να πιστέψετε ότι ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και όσα λένε ότι ξέρουν, είναι κουτσομπολιά, συζητήσεις καφενείου, επαγγελματική διαστροφή, κακίες, καμαρίλα, παραπολιτικά, εκτός από κάποιες ,ελάχιστες φωνούλες, κάποιων πιο ειλικρινών δημοσιογράφων, πολιτικών ή «ειδικών σχολιαστών» που για να προστατεύσουν την υστεροφημία τους, απλώς αποφεύγουν τις υπερβολές.
Πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα με τον τίτλο : « Τι είπαν Σαμαράς και Μέρκελ όταν έκλεισαν οι πόρτες». Κι αν έχετε το Θεό σας, πείτε μου: Το διαβάσατε; Το πιστέψατε; Πιστέψατε ότι αυτός που τό 'γραψε ΗΞΕΡΕ τι ελέχθη; Θα πιστέψετε αύριο-μεθαύριο αυτόν που θα γράψει ή θα πει από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ποιοι ήταν οι διάλογοι στην κλειστή σύσκεψη Μέρκελ – Ολλάντ - Σόϊμπλε στο Βερολίνο για την Ελλάδα; Ποιες είναι οι κρυφές σκέψεις του Σαμαρά; Τι έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Ομπάμα; Τι σκοπεύει να ζητήσει ο Πούτιν όταν πάρει στο τηλέφωνο τον Σαμαρά;
Κι όμως. Με σταμάτησε προ εβδομάδων στο δρόμο ένας ηλικιωμένος κύριος και με ρώτησε: «Αληθεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα να «αδειάσει» όλα τα νησάκια που έχουν λιγότερους από 100 κατοίκους για να ρίξει το κόστος λειτουργίας της χώρας»;
Τον κοίταξα απορημένος. «Ποιος σας το είπε;» ρώτησα.
«Κάπου το διάβασα» μου απάντησε, χωρίς να θυμάται πού.
«Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε» του είπα. Και έφυγα.
Την επομένη, ξέσπασε το γνωστό «σκάνδαλο» με τον κύριο Μουσουρούλη, τον υφυπουργό. Ήταν γεγονός. Ο άνθρωπος αυτός το είχε πει. Ακολούθησαν διαψεύσεις, κόντρα διαψεύσεις, δυσαρέσκεια Σαμαρά…
Του τό 'χαν πει του Μουσουρούλη; Ποιοι; Κι αυτός γιατί το μετέφερε; Σε ποιον το μετέφερε; Κι αυτός γιατί τ'ο ‘γραψε; Ποιος τό ‘γραψε; Πού τό ‘γραψε; Γιατί διαψεύστηκε; Γιατί τον έγραψαν στο «μαύρο το κατάστιχο» τον Μουσουρούλη αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν του τό ‘χε πει, ούτε αυτός το είχε πει σε κανέναν;
Ένα ήταν το γεγονός: Εγώ είχα γίνει «ρεζίλι των σκυλιών» στον ηλικιωμένο κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου