Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Εμφύλιος" για το τραπέζωμα Νταβούτογλου

Στιγμιότυπο από το "τραπέζωμα" του ζεύγους
Νταβούτογλου σε πολίτικη ταβέρνα του Φαλήρου.
Σφοδρές αντιδράσεις ξέσπασαν στους κόλπους των προσφύγων από την Πόλη, για το «τραπέζωμα» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και της συζύγου του από την διοίκηση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.
«Σε μία εποχή όπου η χώρα μας βιώνει καθημερινά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η γειτονική Τουρκία συνεχίζει να την απειλεί με το casus belli, με τις καθημερινές πτήσεις οπλισμένων μαχητικών της αεροπλάνων, τα οποία υπερίπτανται των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την συνεχή προώθηση χιλιάδων μεταναστών από ισλαμικές χώρες με την σύμπραξη και τις «ευλογίες» των αρμοδίων της υπηρεσιών, μάς είναι αδιανόητο να συμμετέχουν σε συμπόσια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κωνσταντινουπολίτικα σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν τους φοβερά δεινοπαθήσαντες, στο παρελθόν Κωνσταντινουπολίτες από τις τουρκικές θηριωδίες».
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και αφού τονίζει πως είναι λάθος να πιστεύει η Ομοσπονδία «ότι με τραπεζώματα θα επιλυθούν προβλήματα όπως π.χ. η λειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», σημειώνει:
«Δυστυχώς, για τους αιθεροβάμονες των ανωτέρω αντιλήψεων η τουρκική πολιτική βασίζεται στα «ανταλλάγματα». Όμως, θα πρέπει να σκέφτονται όταν προβαίνουν σε τέτοιες λανθασμένες ενέργειες ότι οι συνέπειες στους Κωνσταντινουπολίτες που ζουν εντός της ελληνικής κοινωνίας είναι πράγματι ανυπολόγιστες».
Ακολούθως στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες αγωνίζεται και προβάλλει σε Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και στη χώρα μας τους διωγμούς που υπέστη στο παρελθόν, αλλά και αυτούς που υφίσταται ακόμη και σήμερα ο ελληνισμός της Πόλης, είναι απολύτως αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν ερωτήματα στους όπου γης Έλληνες και αμφιβολίες στους ξένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου