Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτός ο δρόμος για ανασυγκρότηση στο ΣΑΕ

Στον Κων. Τσιάρα
έπεσε... ο κλήρος
για κάθαρση στο ΣΑΕ
Η αυριανή συνάντηση των συντονιστών του ΣΑΕ στο πολυτελές ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace» της Βουλιαγμένης, αλλά και η συνάντηση της Πέμπτης με τον υφυπουργό κ. Τσιάρα, μάλλον δεν θα έχουν αποτέλεσμα. 
Στη μεν συνάντηση της… παραλίας, αφ’ ενός μπορεί να μην προκύψει απαρτία, καθώς η πρόσκληση έγινε πολύ στα «πεταχτά» και αφ’ ετέρου επειδή μεταξύ των μελών υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τη συνέχιση ύπαρξης του ΣΑΕ. 
Οι μεν επιμένουν σε εκλογές χωρίς να αλλάξει τίποτα, ίσως από προσωπική φιλοδοξία. 
Οι δε προτείνουν την δημιουργία μιας προσωρινής διοίκησης η οποία θα ασχοληθεί με την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων (ό,τι και αν σημαίνει αυτό…) και ακολούθως αφού το ΣΑΕ «αναρρώσει» τότε να προχωρήσουν σε εκλογές. 
Όσο για την συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών, δεν αναμένεται να προκύψει τίποτε το ιδιαίτερο, αφού οι δύο τάσεις μάλλον θα επιμείνουν στις θέσεις τους
 «Είδηση» μπορεί να βγει μόνον εάν ο κ. Τσιάρας αποφασίσει τώρα να «βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και προχωρήσει σε μία ριζική αναδιοργάνωση του ΣΑΕ, ώστε το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού να παύσει να είναι «εφαλτήριο» και χώρος προσωπικής προβολής
Τα πάντα είναι γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με το… ονοματεπώνυμό τους και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή των μεγάλων αποφάσεων για ριζικές αλλαγές και επιλογή προσώπων που έχουν εργαστεί αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου