Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεχάσαμε την επέτειο - όχι τον Κώστα Γεωργάκη!

Πέρασαν 42 χρόνια και 10 μέρες, από τη θυσία του Κώστα Γεωργάκη - του 22χρονου Έλληνα φοιτητή της Ιταλίας που αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για το δικτατορικό καθεστώς της Ελλάδας
Ένας ήρωας του οποίου η μνήμη τιμάται μόνον στη Τζένοβα...
Ποιός ήταν ο Κώστας Γεωργάκης; Κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Πώς τον θυμηθήκαμε...
Φίλος του ιστοχώρου, με ένα μήνυμα-χαστούκι, μας θύμισε ότι "στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, κάτι είχε συμβεί στη Τζένοβα" και πως ξεχάσαμε να το αναφέρουμε. 
Πράγματι, η ημερομηνία της θυσίας του Κώστα Γεωργάκη ξεχάστηκε, αλλά πάντα είναι ΠΑΡΩΝ ο Κώστας σε ό,τι γράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο, αφού ανήκει σε αυτόν και στον Αλέκο Παναγούλη. Και οι δύο συναγωνιστές από την ΕΔΗΝ και οι δύο ήρωες.
Επιπλέον, ο φίλος, έστειλε και μία διεύθυνση του youtube, όπου το video που ξεπροβάλλει είναι από την εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου "Ρεπορτάζ χωρίς σύννορα" (ΝΕΤ), με θέμα την ιστορία του Κώστα Γεωργάκη. Μία έρευνα αξιοζήλευτη που συγκλονίζει και αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς, όχι μόνον για να μάθει την άγνωστη ιστορία του Κώστα, αλλά και να ενημερωθεί για το ποιόν της χούντας και πόση καταπίεση ασκούσε στους ελεύθερους πολίτες. Ένα ντοκυμανταίρ-υπόδειγμα και "μάθημα" για πολλούς. 
Η διάρκεια του video είναι 57' συναρπαστικά λεπτά. Κυριακή σήμερα και ίσως να υπάρχει χρόνος... Κλικ ΕΔΩΣυγχαρητήρια στον συνάδελφο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου