Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ομογενείς προτείνουν εξαγορά του χρέους, υπό όρους...



«Χαμός» γίνεται στο διαδίκτυο με την είδηση ότι σύλλογος ομογενών διατίθεται να προβεί σε αγορά του ελληνικού χρέους, αρκεί να αλλάξει το Σύνταγμα της Ελλάδας! Πρόκειται για την οργάνωση «End National Debt» («Τέλος Εθνικού Χρέους»), που εκπροσωπεί ο ομογενής κ. Μανώλης Λαμπράκης ο οποίος μίλησε λεπτομερώς στο «Creta TV». 
Όπως δηλώνει ο κ. Λαμπράκης ομογενείς συγκέντρωσαν 600 δισ. δολάρια και τα έχουν καταθέσει σε τράπεζα του Καναδά, με σκοπό την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές. 
Όμως, όπως διευκρινίζει τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους. 
Πρώτον, να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους. 
Δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. 
Εκτός των 600 δισ. δολαρίων που έχουν κατατεθεί για την Ελλάδα, σε άλλο λογαριασμό έχουν κατατεθεί 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο. Προ αυτού ο κ. Λαμπράκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο συνοδευόμενος από ομάδα ειδικών, μετά από επίσημη πρόσκληση, όπως λέει, του κ. Χριστόφια. Στην ίδια συνάντηση, συμμετείχε και η Κριστίν Λαγκάρντ
Όσο για επαφές του με θεσμικούς στην Αθήνα, δεν έχει γίνει σχετική διευκρίνιση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου