Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Εργασία Τώρα"... και κάθε Σάββατο!

Μία νέα εβδομαδιαία εφημερίδα θα βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας, από το Σάββατο και πρόκειται για ένα φύλλο που εκδίδεται από συναδέλφους καταξιωμένους στον τομέα τους. 
Ο τίτλος της «Εργασία Τώρα» και υποδηλώνει τη βασική φιλοδοξία της, να προσφέρει βοήθεια σε όσους αναζητούν εργασία, παρέχοντας πληροφορίες έγκυρες και συγκεκριμένες - αντί των ακαθόριστων φημών που συχνά υποχρεώνουν τους εργαζομένους να κινούνται σε «ομιχλώδες τοπίο». 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της έκδοσης, η «Εργασία Τώρα» μεταξύ άλλων θα δημοσιεύει βιογραφικά, φροντίζοντας να φθάνουν στους κατάλληλους, αρμόδιους ανθρώπους. 
Τα «περισκόπιά» της θα αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό, νέα προγράμματα που αφορούν όσους σκέφτονται να στήσουν δική τους δουλειά, ειδήσεις με ειδικό ενδιαφέρον για φοιτητές και νέους επιστήμονες. 
Θα καταγράφουν, ακόμη, τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα- από την πώληση φθηνών προϊόντων, μέχρι την δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις. 
Απευθυνόμενη σε μία κοινωνία που πασχίζει να επιβιώσει, η «Εργασία Τώρα» επιδιώκει να βοηθήσει, παρέχοντας πληροφορίες τις οποίες- στο σύνολό τους- δεν βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στο Διαδίκτυο. 
Η πρακτική αρωγή προς τον κόσμο της αγωνίας και του μόχθου είναι βασική, όχι όμως και η μοναδική επιδίωξη της εφημερίδας. Με ρεπορτάζ, σχόλια, αλλά και άρθρα (πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, οικονομολόγων, νομικών, εργατολόγων, κλπ.) η «Εργασία Τώρα» θα ανιχνεύει κάθε πολιτική και οικονομική εξέλιξη που επηρεάζει το εργασιακό πεδίο, τις ζωές και τις προσδοκίες όλων μας. 
Η «Εργασία Τώρα» δεν κρύβει την απέχθεια της προς τη σημερινή κατάσταση της «εσωτερικής υποτίμησης» και του αδιέξοδου, κατ' ευφημισμόν «δημοσιονομικού νοικοκυρέματος». 
Είναι αποφασισμένη αφ’ ενός να βοηθά πρακτικά και αφ’ ετέρου να αναδεικνύει θέματα, να παίρνει θέση, να σχολιάζει. 
Το πρώτο θα το κάνει χωρίς να τάζει, το δεύτερο χωρίς να διστάζει
Ας είναι καλοτάξιδη η νέα εφημερίδα, όχι μόνον για το καλό του δημοσιογραφικού χώρου και της ενημέρωσης, αλλά κυρίως για να υλοποιούνται οι προσφορές της για εργασία. Γιάννη, ευχές για να έχετε καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου