Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η Αρκαδία στις φλόγες - Έκκληση για βοήθεια

Σε έκτακτη ανάγκη βρίσκεται η Αρκαδία, λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς και η περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί όλες τις διαθέσιμες υδροφόρες, τα ερπυστριοφόρα και τα μηχανοκίνητα της ΔΕΗ, από τη Μεγαλόπολη. 
Επίσης γίνεται έκκληση προς κάθε δήμο (και της Αττικής) για την αποστολή υδροφόρων. 
Η νύχτα είναι δύσκολη. Έχουν αδειάσει χωριά, υπάρχουν τραυματίες. 
Περισσότερα από το kalimera-arkadia.gr. Γράφει: 
Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι κάτοικοι της περιοχής και εθελοντικές ομάδες για να περιορίσουν την πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, στα χωριά της Φαλαισίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. 
Η φωτιά ξεκίνησε από το Ανεμοδούρι, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και αμέσως έλαβε μεγάλες διαστάσεις, περνώντας μέσα από το χωριό και προκαλώντας ζημιές. Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και για το λόγο αυτό, εκκενώθηκαν το Βούτσι, ο Βουτσαράς και πριν από λίγο το Σουλάρι. 
 Από τη φωτιά τραυματίστηκαν δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης. Πρόκεται για μία γυναίκα που διακομίστηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα κι ένας 60χρονος άνδρας που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ο οποίος λόγω της σοβαρότητάς της κατάστασης του, κρίθηκε ότι πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών. Στους τραυματίες ήρθε να προστεθεί και τρίτο άτομα. 
Ο λόγος για έναν πυροσβέστη ο οποίος διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα και του παρέχεται ιατρική φροντίδα. Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, με 22 άτομα και εναέρια μέσα, τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο. 
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ερπυστριοφορο όχημα της ΔΕΗ, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κάλεσε τους πολίτες, εφόσον διαθέτουν γκρέιντερ και μπουλντόζες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμος της Τρίπολης, με ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου