Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ας τολμήσει η κυβέρνηση!

Δεν πάμε καθόλου καλά. Η κυβέρνηση εν ονόματι δήθεν της τρόΪκας αποπειράται να περάσει παράλογα μέτρα, τα οποία δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα, εκτός από την εξαθλίωση των εργαζομένων και την δημιουργία μιάς φθηνής αγοράς εργατικού δυναμικού. 
Πρέπει να τολμήσει η κυβέρνηση και να απαγκιστρωθεί από οποιαδήποτε προς τρίτους υποχρέωση. Ας μην παρασύρεται από διάφορα λαμόγια της δημόσιας ζωής που το «παίζουν» οικονομικοί παράγοντες, ή ακόμη και από συμβουλάτορες που δεν ξέρουν την αξία του ευρώ στη ζωή του Έλληνα. 
Όσο για την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ, ας μιλήσουμε ειλικρινά και ουσιαστικά. Μπορεί η Ελλάδα να μπήκε εδώ και χρόνια στην Ευρωζώνη, αλλά ο Έλληνας συνεχίζει να πληρώνεται σε δραχμές! Ενώ οι μισθοί «μεταφράστηκαν» από δραχμές σε ευρώ και συνεχώς μειώνονται*,  δεν συνέβη αυτό στην αγορά, όπου η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει ασυστόλωςΤότε για ποιό ευρώ μιλάμε; 
Ψιτ!.. Δεν πάει άλλο.
*Ας πούμε ότι έπαιρνε κάποιος 340.000 δρχ. και με το νέο νόμισμα έγιναν 1.000 ευρώ. Σήμερα αυτά τα 1.000 ευρώ, με τις μειώσεις και την ακρίβεια, πόσα έγιναν; Όταν βγει το αποτέλεσμα, καλά θα κάνει ο "κάποιος" να μην "δει" τον μισθό του σε... δραχμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου