Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Απειλές, εκβιασμοί κι... "είμαστε ακόμα ζωντανοί"!...

Τοίχος στην Ευρώπη ετοιμάζεται να χτίσει η κυρία Μέρκελ...
Όλο και πυκνώνουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από τους δήθεν εταίρους της ΕΕ και ένας-ένας μας προειδοποιούν με αυστηρούς τόνους, πως αν δεν τηρήσει η χώρα μας τις δεσμεύσεις της θα διακοπεί η χρηματοδότηση.
Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα έστειλε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τονίζοντας ότι «οι συμφωνίες γίνονται με κράτη και όχι με κυβερνήσεις» και προειδοποίησε επί της ουσίας με διακοπή χρηματοδότησης στη περίπτωση αθέτησης των υπεσχημένων.
Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως είναι επιθυμία και… ευχή «η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης» , πρόσθεσε όμως πως  «προϋπόθεση για να πετύχει αυτό, είναι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει το μνημόνιο που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν».
Από την άλλη, εμφανίζεται σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν πληροφορήθηκε ότι η κυρία από το Βερολίνο, άρχισε να «ανυψώνεται» και να βλέπει τον εαυτό της... κυρίαρχο στην Ευρώπη, λες και στο Παρίσι υπάρχει ακόμη ο κ. Σαρκοζί...
Επειδή η Ουάσιγκτον δεν δείχνει να συμφωνεί και τόσο στο σχέδιο διάσπασης της Ευρώπης σε «πλουσίους» και «φτωχούς», επειδή αυτό θα επηρεάσει πολύ και την οικονομία των ΗΠΑ, ίσως θα προτιμούσε να στηρίξει μία ένωση κρατών της νότιας Ευρώπης. Βέβαια, το «αγκάθι» θα είναι η Βρετανία, η οποία δεν θα ήθελε να πάρει η Γαλλία την πρωτοκαθεδρία στην νευραλγική περιοχή και μάλιστα με την στήριξη της κλασικής συμμάχου της.
Όμως, επειδή «σπαρταράνε» τα γεωπολιτικά πράγματα στα νότια και νοτιοανατολικά της Ευρώπης, με τις ΑΟΖ και τα υπεδάφη διαφόρων κρατών, το ενδιαφέρον για επενδυτικές δράσεις και ανάπτυξη μετατίθεται αυτόματα από τον βορρά στο νότο. Και όταν κάποιοι «ανατρεπτικοί» οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι ο νότος, κάτι θα έχουν υπ’ όψιν τους. Γι’ αυτό ίσως βιάζονται οι Γερμανοί να επιτύχουν αυτό που δεν πέτυχαν πριν 70 χρόνια με τα όπλα…
«Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τηρώντας τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα και τόνισε:
«Το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι μόνο κρίση χρέους. Υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα, είπε, που σαφώς έχουν ξοδέψει περισσότερα απ' όσα βγάζουν κι έχουν προβλήματα. Υπάρχουν άλλες χώρες με πλεόνασμα με αρκετές υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, έχουν όμως αδυναμίες παρεμφερείς με ό,τι συνέβη εδώ στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στεγαστικά δάνεια και αγορά ακινήτων, πράγμα που αποδυνάμωσε το οικονομικό τους σύστημα». 
Επίσης επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα τελευταία δύο χρόνια και τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μπορούν να επιλυθούν, γι' αυτό και τους κάλεσε να δράσουν γρήγορα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη θωράκισης του τραπεζικού συστήματος.
* Το ότι γκρεμίστηκε το Τείχος του Αίσχους, δεν σημαίνει ότι «γκρεμίστηκε» και η ιστορία! Κάτι το οποίο ίσως αντιληφθεί ξαφνικά η κα Μέρκελ… 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα φίλε Παντελή.
    Είναι λυπηρό που μιά ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση κι΄ακόμη το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν γίνει ένα όργανο στα χέρια της παρανοϊκής Μέρκελ.
    Όταν όλοι τους καταλάβουν ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι που θα πρέπει να πάνε σπίτι τους τότε ίσως ο κόσμος όλος να δει κάποια άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή