Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

"Έφυγε" ο Αλκέτας...

Ο Αλκέτας Παναγούλιας,
όπως πρέπει να τον θυμώμαστε
Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην Εθνική μας ομάδα, για τον θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια (78), που έφυγε χθες από τη ζωή, έχοντας δίπλα τη γυναίκα του κι τα δύο παιδιά τους, στη Βιένα – κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.
Ο Αλκέτας Παναγούλιας, που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης, προπονητής, ακόμη και πρόεδρος του αγαπημένου του Άρη Θεσσαλονίκης.
Ως τεχνικός υπήρξε επαναστάτης και πρωτοπόρος και πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα με αποκορύφωμα τις προκρίσεις της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία και εν συνεχεία, στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, ενώ κατέκτησε και τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Επίσης, διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική και την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.
Προ ετών είχε τιμηθεί ως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής των τελευταίων 50 χρόνων.
Υπήρχαν σκέψεις ώστε η σορός του Αλκέτα να μεταφερθεί για να κηδευτεί στη Θεσσαλονίκη «του», αλλά τελικά η οικογένεια Παναγούλια, αποφάσισε να γίνει η κηδεία του στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου