Κυριακή 27 Μαΐου 2012

EUROVISION: Με ελληνικό τίτλο και αγγλικούς στίχους, η Σουηδία κατάφερε να βγει πρώτη με ένα μέτριο... "φαβορί"!


Η Λορίν, ερμηνεύοντας το "Euforia"
Με ένα σουηδικό τραγουδιστικό υποπροϊόν έπεσε πριν λίγο η αυλαία του 57ου διαγωνισμού (εν μέρει αγγλόφωνου τραγουδιού) της Eurovision. Ο τίτλος του αγγλικού τραγουδιού της Σουηδίας είναι «Euphoria» και η Ελλάδα με την Κύπρο, δυστυχώς έπεσαν πολύ χαμηλά και δεν κατάφεραν να νοιώσουν λίγο… ευφορία!
Από τη στιγμή που το «πανηγυράκι» έχει λάβει μία μορφή διακρατικών σχέσεων, καλό θα ήταν στην επόμενη διοργάνωση, κάθε χώρα να είναι υποχρεωμένη να δικαιολογεί τους εθνικούς ή πολιτικούς λόγους που την οδήγησαν να δώσει τις ψήφους της. Θα ήταν ίσως και μία θαυμάσια έρευνα για το πώς αισθάνονται οι κάτοικοι μιας χώρας για τους κατοίκους μιάς άλλης χώρας.
Για παράδειγμα, να έλεγε η Τουρκία, για ποιούς λόγους ψήφισε Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια και Αλβανία και γιατί η Γερμανία έδωσε μονάδα στην Ελλάδα.
Α, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ψηφίζουν πάντα με… καλλιτεχνικά κριτήρια! Ε, ας σταματήσει αυτή η κωμωδία! Όλοι ξέρουν ότι είμαστε ένας λαός, έχουμε τον ίδιο Εθνικό Ύμνο και ότι στην ουσία έχουμε την ίδια πατρίδα! Με τα 12άρια θα το αποδεικνύουμε κάθε χρόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου