Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Της πολιτείας το... κιγκλίδωμα!

Παρέμβαση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ποσοστά διασποράς του ιού HIV σε ιερόδουλες και την απειλή για τον γενικό πληθυσμό και τη δημόσια υγεία. 
 Στην αναφορά του ο Σύλλογος μιλά για αδράνεια των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, δεν παραλείπει να κατηγορήσει ευθέως το υπουργείο Υγείας για ολιγωρία, αλλά και να καταγγείλει την δημοσίευση των φωτογραφιών των «κοριτσιών». 
Επ’ αυτού, ο ΙΣΑ έχει «μισό» δίκιο, διότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, στάθηκε η αιτία ώστε να βρεθούν τόσοι άνδρες-θύματα
 Όμως, ως παράλογη και απάνθρωπη μπορεί να κριθεί η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των λοιπών στοιχείων τους. 
Για ποιο λόγο έγιναν; 
Για να εκθέσουν τα «κορίτσια» και ως προσωπικότητες
Γιατί; 
Για να εκθέσουν τις οικογένειές τους ή μήπως για να τους μείνει η ρετσινιά για ολόκληρη τη ζωή τους
Τελικά, να βρεθεί και να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα και όχι με την τυπικότητα του γράμματος του νόμου: 
Ποιοι είναι οι θύτες
Αυτά τα αμόρφωτα κορίτσια, που κάποιοι μάγκες τα έριξαν στα ναρκωτικά και το «κάνουν» για τη δόση τους, ή μήπως όσοι «ήξεραν», ανελάμβαναν οφίτσια και έπαιρναν τους μισθούς του, με ελαφρά την συνείδησή τους; 
Ποιοι
Ας το «βουλώσουν» τελικά, εκείνοι που με την ανοχή τους μετέτρεψαν την Αθήνα σε ένα απέραντο μπουρδέλο! Και να βρεθεί κάποιος να ζητήσει ευθύνες. 
Ο Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: 
«Το υπουργείο Υγείας γνώριζε εδώ και ένα τουλάχιστον έτος τις διαστάσεις της διασποράς του ιού, ωστόσο δεν υπήρξε καμία στρατηγική πρόληψης και ελέγχου. Η Πολιτεία δεν έπραξε απολύτως τίποτε». 
Έτσι και αληθεύει αυτό, θα πρέπει να βρίσκεται προ τερατώδους υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου… 

*** Εκτός ροής... Εάν τυχόν συλληφθεί κάποια «βίζιτα» πολυτελείας να είναι φορέας του AIDS, θα δούμε τη φωτογραφία και τα στοιχεία της; Ή ακόμη, εάν κυκλοφορεί στην «πιάτσα» κάποιος κοσμικός ομοφυλόφιλος με AIDS και γίνει γνωστή η πάθησή του, θα τον κάνουν «βούκινο»; Ούτε η μία, ούτε η «άλλη» θα εκτεθεί, διότι η «υψηλή κοινωνία», προς αποφυγή του κραξίματος μένει εντελώς… απροστάτευτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου