Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Λαϊκή η εντολή στον Αλέξη Τσίπρα!


Ποιός περίμενε ότι πράγματι… «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης» και σε περίπου δύο ώρες ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το κατώφλι τού Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να δεχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;
Μία είδηση σαν… ψέματα! Και μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρεται πράγματι για να κυβερνήσει τη χώρα, καθώς η μεγάλη «εκτίναξή» του έγινε όταν ο κόσμος διαβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει μόνον για αντιπολιτευτική παρουσία, όπως π.χ. το ΚΚΕ.
Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, απ’ ό,τι δηλώνεται, υπάρχει η θέληση να σχηματιστεί κυβέρνηση, αρκεί όσα κόμματα στηρίξουν του ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστούν την όποια συμφωνία που θα γίνει.
Πάντως, η επιθυμία που εκφράζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη ή ανοχή μιάς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πρέπει να βάλει σε πολλές σκέψεις τον Αλέξη Τσίπρα, διότι στην επιθυμία τους αυτή, διακρίνεται και μία γεύση ειρωνείας.
Δηλαδή… «άσ’ τον να υλοποιήσει αυτά που έλεγε, για να φάει τα μούτρα του!». Παραμελούν όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει δίπλα του μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού απ’ όσους τον ψήφισαν και του έχει δοθεί το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ακάθεκτος στις αλλαγές που έχει προαναγγείλει.
Στην περίπτωση δε, που δεν μπορεί να «γίνει χωριό» η προσφυγή σε επαναληπτικές εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος, αλλά και έξοδος από το πολιτικό σκηνικό των πολιτικών δυνάμεων που έφεραν σε τέτοια χάλια την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου