Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"Ομολογίες" από Γιούνκερ - Λαγκάρντ


Ώρα να αρχίσει να λειτουργεί το Ευρωπαϊκό (Ποινικό) Δικαστήριο, για να δίνουν λόγο εκείνοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και παράγοντες των Βρυξελλών, που με τις πολιτικές και τις αποφάσεις τους, σαμποτάρουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, υποστηρίζοντας κυκλώματα της οικονομίας τα οποία δρουν κατά των οικονομιών των κρατών - μελών της ΕΕ.
Αφορμή, για τα παραπάνω, οι πρόσφατες «ομολογίες» του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που αναγνώρισαν τα λάθη τους στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρώπης, αφήνοντας πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του μίγματος πολιτικής που επελέγη από την τρόϊκα στις χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα, ώστε να υπάρξει επικέντρωση σε περισσότερες αναπτυξιακές δράσεις.
Συγκεκριμένα ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ανέδειξε την ανάγκη επικέντρωσης σε θέματα ανάπτυξης, φέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα και τις επιπτώσεις της λιτότητας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, λέγοντας: «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καθόλου ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα».
Η δε επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας χθες στη Ζυρίχη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής σε χώρες που πλήττονται από την ύφεση.
Δηλαδή, αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν γνώριζαν πως αν μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, πλήττεται άμεσα η αγορά, τα Ταμεία και τα έσοδα ενός κράτους; Τώρα το ανακαλύπτουν;
Επειδή, τουλάχιστον σε αυτά τα δύο άτομα, οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της εξαθλίωσης ευρωπαϊκών λαών, ή θα πρέπει να εκληφθούν ως περιορισμένης αντίληψης, ή δολίως ενεργήσαντα! Αλλά τι λέμε τώρα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου