Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Άλλες δύο αυτοκτονίες σήμερα...

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% γνωρίζει η Ελλάδα την τελευταία διετία και σύμφωνα με τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν κ. Ελ. Λύκουρα «η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης».
Αυτό κατατέθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχθές με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, που θα γίνει στις 16 - 19 Μαΐου στην Αθήνα.
Η είδηση είναι λίγο «μπαγιάτικη» διότι δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες πριν λίγες μέρες. Όμως δυστυχώς, επικαιροποιείται σήμερα με τις δύο αυτοκτονίες στη Λάρισα και στον Ισθμό.
Στη Λάρισα, ένας 41χρονος -ιδιοκτήτης γραφείου διεκπεραίωσης υποθέσεων- έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα, αφήνοντας σημείωμα, αναφερόμενος ότι σε αυτή την πράξη τον εξώθησαν τα οικονομικά προβλήματα.
Και το πρωί, πήδηξε από την παλιά γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου ένας 26χρονος από την Αρκαδία, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια της αυτοκτονίας του.

*** Γι’ αυτούς τους θανάτους πολιτών, δεν υπάρχει ούτε ηθικός, μήτε και φυσικός αυτουργός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου