Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η κεντροδεξιά δεν τα "βρίσκει"...



Ζητείται 
αποχώρηση 
Σαμαρά 








«Χαμός» στο χώρο της κεντροδεξιάς μετά την σχετική πρόταση-άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά, προς όλους τους... ενοίκους της «γαλάζιας πολυκατοικίας». 
Από τη μιά εμφανίζεται ο Θ. Τζήμερος να δηλώνει ότι το κόμμα του δεν ανήκει στην κεντροδεξιά και πως οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του Στ. Μάνου, από την άλλη ο Στ. Μάνος να δηλώνει ότι μπορεί να τα «βρει» μόνο με τη Ντόρα Μπακογιάννη
Από τη πλευρά τους η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν απαντήσει, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι η ΝΔ δεν θα γνωρίσει διεύρυνση, υπό τη σημερινή της ηγεσία. 
Το τελευταίο, λέγεται ότι ήδη έχει τεθεί ως προϋπόθεση από μία εκ των τριών πλευρών. Μάλιστα, ίσως από την ίδια ή από άλλη πλευρά έχει τεθεί ως προϋπόθεση και η παραίτηση Σαμαρά και η ανάληψη της προσωρινής προεδρίας της ΝΔ από τον έναν εκ των δύο αντιπροέδρων, έως τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της «διευρυμένης» ή και «ενωμένης» κεντροδεξιάς παράταξης. 
Αλλά, κάποιες διαφορές μεταξύ της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δείχνουν αγεφύρωτες. Ήρθαν τόσο μακριά αυτά τα τρία κεντροδεξιά κόμματα στις τελευταίες εκλογές, που δείχνει αδύνατο να βρεθούν κοινοί παρανομαστές για το θέμα του Μνημονίου. 
Ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να υπολογίζει στην επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ, βασισμένος στην εκλογική αποτυχία που γνώρισε ο ΛΑΟΣ και στη κάλυψη των θέσεών του για τους μετανάστες από τη «Χρυσή Αυγή». 
 Όμως, οι αποστάσεις που υπάρχουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το Μνημόνιο, ίσως να είναι απαγορευτικές για την όποια απόπειρα συνταύτισης. Εκτός και αν συμβεί κάποια φαντασμαγορική υποχώρηση από την μία εκ των δύο πλευρών. Και είναι μάλλον κάτι το αδιανόητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου