Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ >>> Μην υπολογίζετε τις δήθεν δημοσκοπήσεις!

Παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, αρκετές ιστοσελίδες επιδίδονται στο "σπορ" και άλλοι ιστότοποι δημοσιεύουν "αποκαλυπτικές" δημοσκοπήσεις, εκ των οποίων μερικές προέρχονται από... ξένες πρεσβείες! 
Βέβαιαοι "χειριστές" των εν λόγω ιστοχώρων, λόγω της ανωνυμίας τους, δεν ρισκάρουν τίποτε και ουδείς αποκλείει την κάποια ανταπόδοση...
Στο "Εδώ Αθήναι", έχει γραφτεί επανειλημμένα να μην δίνεται σημασία στις κάθε είδους δημοσκοπήσεις, πόσο μάλλον τώρα που βγαίνουν οι δήθεν "κρυφές"! 
Είναι αλήθεια, ότι τα κόμματα κάνουν κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα που βγαίνουν συνεχώς αλλάζουν, για τον επιπλέον λόγο ότι αυτές οι εκλογές δεν διεξάγονται σε "ομαλό έδαφος", αλλά σε "κυλιόμενη άμμο", καθώς το εκλογικό σώμα είναι όσο ποτέ  άλλοτε, αναποφάσιστο και μη κατασταλαγμένο.
Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι έχει "πληροφορία από χέρι", διότι οι λεγόμενες "εσωτερικές" δημοσκοπήσεις των κομμάτων, διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα και σε κάθε κόμμα τα αποτελέσματα τα γνωρίζει μόνον ο πολύ στενός κύκλος της ηγεσίας.
Όσο για τις "καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές", το πολύ-πολύ οι πληροφορίες να προέρχονται από το αποτέλεσμα μιας κυλιόμενης δημοσκόπησης ή πρόκειται περί προϊόντος παραπληροφόρησης, όπως συνηθίζουν τα διάφορα "κέντρα". Ας μην περιμένουν ακριβή πληροφόρηση, επειδή όποιος πραγματικά γνωρίζει, δεν σπάει το απόρρητο της δουλειάς του! 
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και είναι κρίμα να ακούγονται στα καφενεία, συζητήσεις περί δημοσκοπήσεων. Βέβαια, η πιάτσα έχει γεμίσει "παπαγαλάκια" από διάφορους κομματικούς χώρους, για να διαδίδονται οι κατά το δοκούν "ειδήσεις". Αλλά, ας προσέχουμε!
Ας περιμένουμε τουλάχιστον τα exit pols, που στο κάτω-κάτω, είναι σοβαρές επιστημονικές ενέργειες, οι οποίες αφ' ενός δεν στοχεύουν προς άγραν ψήφων και αφ' ετέρου έχουν τα ρίσκα τους. Μη βιαζόμαστε.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου