Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Και οι... άνεργοι στην Αμυγδαλέζα!

Μέχρι την άλλη Παρασκευή -και οπωσδήποτε πριν τις εκλογές- θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να μεταφέρονται σταδιακά στο κέντρο οι πρώτοι μη νόμιμοι μετανάστες και απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς σε αυτά στα κέντρα δεν θα βρίσκονται εγκληματίες και επιπλέον δίπλα τους είναι οι εγκαταστάσεις των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. όπου φοιτούν 2.500 παιδιά δικά μας»! Και διαβεβαίωσε: 
«Οι μη νόμιμοι μετανάστες που θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα θα μένουν λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια με πληρωμένο εισιτήριο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, λαμβάνοντας παράλληλα μια μικρή οικονομική ενίσχυση». 
Άραγε για… ημεδαπούς ανέργους, που θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Δηλαδή να τους συλλαμβάνουν, να τους φυλακίζουν για λίγες εβδομάδες (τζάμπα φαγητό και ύπνος) και ακολούθως να τους δίνουν μιά κάρτα απεριορίστων διαδρομών και μιά μικρή ενίσχυση. Πώς δεν το σκέφθηκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου