Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γαλλία-Εκλογές: Για όσους δεν κατάλαβαν...

Και για όσους δεν κατάλαβαν τι σημασία έχουν οι γαλλικές εκλογές για την τύχη της Ελλάδας, ας θυμηθούν τι άκουσαν πριν λίγη ώρα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά την παρουσίαση της Ανακοίνωσης, από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, για δράσεις προτεραιότητας που πρέπει να εφαρμοσθούν το 2012, με σκοπό την επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οπωσδήποτε θα έμεινε αξέχαστη εκείνη η χρονολογία του 2030…
Αλλά ας πάμε να θυμηθούμε κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του François Hollande στο τηλεοπτικό δίκτυο "BFM". Ο υποψήφιος των Γάλλων σοσιαλιστών για την προεδρία, αφού χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σοβαρή, ίσως και τραγική», την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε:
«Αναλογίζεστε… Πάνε δύο χρόνια που οι Ευρωπαίοι προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και της επιβάλλουν ολοένα και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας».
Ερωτηθείς «εάν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ» απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και σημείωσε ότι «εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η έκδοση ευρωομολόγων» ενώ πρόσθεσε πως «και στο νέο σύμφωνο θα πρέπει να υπάρχει η διάσταση της ανάπτυξης, για την οποία, θα αγωνιστώ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι «οι Γερμανοί δεν θέλουν», ο François Hollande είπε:
«Και επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί; Η Merkel τι ακριβώς αποφάσισε λοιπόν να υποστούν οι Έλληνες;». Και άφησε υπαινιγμούς ότι «στις επιθυμίες της Γερμανίας τίθεται και θέμα δημοκρατίας για τους Ευρωπαίους». Πρόσθεσε δε:
«Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί υποφέρουν οι λαοί και αμφισβητείται η δημοκρατία. Τι σημαίνει ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, όταν τα δύο κύρια κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση; Ποιο είναι το περιθώριο ελιγμών των Ελλήνων; Το μόνο κόμμα που βγήκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι η άκρα δεξιά. Βλέπετε τον κίνδυνο; Για τους Ευρωπαίους υπάρχει και θέμα δημοκρατίας!», κατέληξε ο François Hollande.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου