Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κυριάκος: "Πρέπει να αλλάξει η γερμανικής μονομανία"

Την ανάγκη να υπάρξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα συζητήσει με την Ευρώπη και με την "τρόικα" ένα άλλο μείγμα της σημερινής πολιτικής μονομερούς λιτότητας, η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα" (Β. Χιώτης - Ν. Παπαδόπουλος).
Μήπως υπάρχει ελληνικό κόμμα που στοχεύει στην αυτοδυναμία και έχει "μιλήσει" περί "γερμανικής μονομανίας" ή έχει υψώσει το ανάστημά του απέναντι στις γερμανικές "εντολές" και δεν το ξέρουμε; Και αν προκύπτει αυτό το κόμμα τώρα, για ποιό λόγο το... κρύβει; Τέλος πάντων...
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αφού επισήμανε ότι η συνταγή δεν δουλεύει, καθώς μας οδηγεί νομοτελειακά σε λάθος αποτελέσματα, τόνισε ότι "ζούμε στον αστερισμό μιας γερμανικής μονομανίας ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών. Έναν τρόπο που λέει ότι πρέπει να είσαι καλό παιδί, που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να βάλεις σε τάξη τα δημόσια οικονομικά σου και αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, δοκίμασε με τη δεύτερη και με την τρίτη μέχρι να πεθάνεις τελείως. Αυτή η πολιτική εμφανώς δεν αποδίδει". 
Ως λύση ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί την ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές "μια αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία θα συζητήσει με την Ευρώπη ένα άλλο μείγμα πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα για να μπορέσει η χώρα να κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία των δυο τελευταίων ετών θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα στις επιβεβλημένες διαρθρωτικές αλλαγές που βάλτωσαν επί ΠΑΣΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου