Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Καταγγελία από την Ένωση Συντακτών

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 
ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕ 
ΜΑΡΙΟΥ ΛΩΛΟΥ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία, που εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ, χθες το βράδυ, κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.
Αποτέλεσμα της προμελετημένης επίθεσης ήταν ο βαρύς τραυματισμός του Πρόεδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου, ο οποίος χειρουργείται σήμερα, έπειτα από την κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη από χτύπημα με γκλομπ, σύμφωνα με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση. Επτά ακόμη δημοσιογράφοι δέχθηκαν χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ την προηγουμένη ημέρα είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού.
Είναι φανερό ότι από διάφορα κέντρα εξουσίας έχει μπει σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο στοχοποίησης των δημοσιογράφων με σκοπό την τρομοκράτησή τους και τη φίμωση της ελευθεροτυπίας.
Η συστηματική, απροκάλυπτη και ανεξέλεγκτη βία των κατ’ ευφημισμό οργάνων της τάξης ενάντια στους λειτουργούς της ενημέρωσης, αλλά και στους απλούς πολίτες, καταπατά κάθε έννοια των Συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραπέμπει σε άλλες εποχές που «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα» και η χειραγώγηση της ενημέρωσης ήταν πρώτο μέλημα του καθεστώτος.
Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τις άλλες Ενώσεις του χώρου, αλλά και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο την υπονόμευση της ελευθεροτυπίας και συνακόλουθα αυτής της ίδιας τη δημοκρατίας, που επιχειρείται με τις στοχευμένες επιθέσεις των οργάνων δημόσιας «τάξης» και θα προασπίσει το δικαίωμα του πολίτη στην αχειραγώγητη ενημέρωση, την κριτική και τον έλεγχο, που αποτελούν τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου