Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σοκ, από χαράτσι της ΔΕΗ που έχει καταργηθεί δια νόμου!


«Σοκ» το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, όταν ξαφνικά έγινε γνωστό στον ΑΝΤ1 ότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ένα χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο έχει καταργηθεί δια νόμου τον Αύγουστο του 2011!
Παρά τον «χαμό» που προκλήθηκε, δεν βρέθηκε καμμία άκρη, παρά μόνον μία σύσταση από αρμόδιο της ΔΕΗ προς τον ρεπόρτερ για να αποταθεί στο υπουργείο! Κάτι το οποίο δημιουργεί υποψίες ότι η παράνομη είσπραξη των σημαντικών ποσών για κάθε καταναλωτή, γίνεται με την σιωπηλή άδεια του υπουργείου...
Το συγκεκριμένο χαράτσι «φιλοξενείται» ως «υπηρεσίες κοινής ωφελείας» και σύμφωνα με τον νόμο 2773/99 άρθρο 29 είχε θεσπιστεί να εισπράττεται.
Όμως τον Αύγουστο του 2011 σύμφωνα με τον Νόμο 4001 άρθρο 195 καταργήθηκε η διάταξη αυτή αλλά η ΔΕΗ  συνεχίζει να εισπράττει το χαράτσι, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου  2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτές οι «υπηρεσίες κοινής ωφελείας» είναι (ήταν!) για να πληρώνουν φθηνότερα το ηλεκτρικό ρεύμα οι νησιώτες, προκειμένου να μην αυξάνεται ο λογαριασμός τους λόγω της επιβάρυνσης από την κατανάλωση πετρελαίου που χρειάζεται για να φτάσει το ρεύμα στα νησιά.

1 σχόλιο:

  1. Τότε, πώς θα γίνει να πάρω το... χαράτσι μου πίσω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Παντελή μου, δεν τους χρωστάμε τίποτα!
    κι όμως!!!
    πώς το δεχόμαστε;;;;;;;

    Σε χαιρετώ,
    Υιώτα, αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή