Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πιέσεις από Έλληνες πανεπιστημιακούς του εξωτερικού, για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κουραστικοί και "γραφικοί" έχουν καταντήσει όσοι ασχολούνται με τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς ως φαίνεται δεν υπάρχει βούληση από το σύστημα, προκειμένου η πατρίδα μας να αποζημιωθεί από τις θηριωδίες, τις ληστείες και τις κλοπές των Ναζί. Και προκειμένου να φανεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον, ακούμε πού και πού κάποιες "ριπές", με συσκέψεις, αλλά για την "ταμπακιέρα" ούτε κουβέντα! Από τη στιγμή που υπάρχουν 33 υπογραφές βουλευτών, γιατί το θέμα δεν περνάει από προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση, ώστε να εκθέσουν τα κόμματα τις απόψεις τους και να αποφασίσουν ξεκάθαρα τι να συμβεί; Να ζητήσουμε ή όχι τις αποζημιώσεις, από την Γερμανία;
Χθες, οι Έλληνες βουλευτές έλαβαν ένα μήνυμα από ομογενείς πανεπιστημιακούς, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπου παρατίθενται επίσημα στοιχεία - ικανά να διατυπωθεί νομικά το Αίτημα.
Η επιστολή:
Αξιότιμε Κύριε Βουλευτή
Αξιότιμη Κυρία Βουλευτή,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το παρακάτω Αίτημα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα
http://www.greece.org/blogs/wwii/ και ζητάει από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και τις πολεμικές επανορθώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.
Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αίτημα, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 146000 υπογραφές.
Ελπίζω να υποστηρίξετε αυτό το δίκαιο Αίτημα του Ελληνικού λαού με την υπογραφή σας και με την ψήφο σας στην Ελληνική Βουλή για την διεκδίκηση της πληρωμής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.
Με εκτίμηση,
Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας
Για το Φόρουμ Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου