Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Και άλλο "παρών" των Ελληνογάλλων για την πατρίδα τους

Δεν το βάζουν κάτω οι Έλληνες της Γαλλίας. Ζουν από κοντά τις εξελίξεις στην πατρίδα τους και αντιδρούν, πότε με συγκεντρώσεις και πότε με ανακοινώσεις. Χθες η Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων (Communauté Hellenique de Paris et des Environs) έστειλε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο Μιχ. Κακούρο και το Εκτελεστικό Γραφείο.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
Την προηγούμενη εβδομάδα και λίγες ώρες πριν από το ψήφισμα στη Βουλή, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων ένωσε τη φωνή της με αυτή των αδελφών μας στην Ελλάδα, απευθύνοντάς τους μήνυμα, που στάλθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης : σε αυτό δήλωνε απερίφραστα «όχι μόνο τη συμπαράστασή μας, αλλά και την αμέριστη υποστήριξή μας στον Ελληνικό λαό, στις οικογένειές μας, στην Πατρίδα μας, σε μια Πατρίδα που μάθαμε, εμείς οι Έλληνες της Διασποράς, να την αγαπάμε σαν μητέρα, να την προστατεύουμε με την καρδιά μας και να μας είναι απαραίτητη για να θεμελιώνει τον στοχασμό και τις πράξεις μας».
Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων ένωσε τη φωνή της με αυτή των αδελφών μας στην Ελλάδα γιατί τους τελευταίους μήνες βλέπουμε τη χώρα μας να είναι το επίμαχο θέμα στις ευρωπαϊκές οικονομικές συνδιασκέψεις. Γιατί τη βλέπουμε να παρουσιάζεται σαν την αιτία της οικονομικής κρίσης που κινδυνεύει να διαλύσει την ενωμένη Ευρώπη. Γιατί τη βλέπουμε, με βάση αυτό το πρόσχημα, να καλείται να πραγματοποιήσει δυσβάστακτες και απαράδεκτες θυσίες, να δέχεται σιωπηλά διαδικασίες έγκρισης δανείων χωρίς καμμία ουσιαστική δυνατότητα επιλογής. Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων ύψωσε τη φωνή της γιατί υπάρχει η σημερινή ελληνική πραγματικότητα: τα παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία δίχως θέρμανση, οι υπερήλικοι γονείς μας που αναγκάζονται να στέκονται για ώρες στον ήλιο προκειμένου να ζεσταθούν, δίχως να αγοράζουν πλέον φάρμακα, δίχως να έχουν πιά τη δυνατότητα να φωνάξουν γιατρό. Κι όλα αυτά γίνονται απλά, αυθόρμητα, για να γλυτώσουν την πατρίδα τους, μιαν Ελλάδα που αυτοί έφτιαξαν, αυτοί της έδωσαν ξανά πνοή μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δίχως να δεχθούν να υπηρετήσουν ούτε κατακτητές ούτε σωτήρες. Ελληνίδες, Έλληνες της Διασποράς, χθες το βράδυ φάνηκε ότι κάποια καίρια αλλαγή πραγματοποιήθηκε στην κατάσταση. Ας χαρούμε για αυτήν, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, ότι το ουσιαστικό πρόβλημα δεν λύθηκε.
Ας μη ξεχνάμε ότι δεν δεχόμαστε πια «όπου και αν βρισκόμαστε η Ελλάδα να μας πληγώνει». Εμείς οι Ελληνες του Παρισιού ΔΕΝ είμαστε μόνον οι Ελληνες του νόστου και της συναισθηματικής σκέψης. Στηρίξαμε και στηρίζουμε με πράξεις και ενέργειες ό,τι κινδύνευσε, ό,τι μπορεί να τεθεί ξανά σε κίνδυνο, ό,τι αυτή τη στιγμή μπορεί να αλλοτριωθεί! Η σκέψη μας πράξη και ο στοχασμός μας δράση στο δύσβατο μονοπάτι της νέας παλιγγενεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου