Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Μαζική η συμμετοχή στην απεργία

Από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή 24ωρη απεργία.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης που εκβιαστικά επιβάλλει η Τρόικα και τα οποία οδηγούν στην ανατροπή και ακύρωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπως και στην κατάργηση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100 %
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100 %
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100 %
ΛΙΜΑΝΙΑ: 70 %
ΕΡ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ: 60 %
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 70 %
ΕΜΠΟΡΙΟ: 60 %
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών για να ανατρέψουν τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της ύφεσης και του χρέους.
Σε πολλές πόλεις της περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στην Αθήνα (παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες) το αγωνιστικό συλλαλητήριο ήταν μαζικό, στο οποίο οι εργαζόμενοι με ισχυρή φωνή απαίτησαν να μην υιοθετηθούν και να μην νομοθετηθούν τα απαράδεκτα, αντικοινωνικά, υφεσιακά και αντεργατικά μέτρα που εκβιαστικά απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόικα.
Η ΓΣΕΕ την Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της Συνομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου