Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το "κατηγορώ" της Ντόρας και το... εκατομμύριο!

Ακόμη περιμένουμε να γίνει γνωστό το όνομα του (της) βουλευτή που έστειλε στην Ελβετία 1.000.000 ευρώ. Η αποκάλυψη για τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη δεν έπεισε, καθώς ο Ισίδωρος Κούβελος έστειλε ένα εκατομμύριο δολάρια από τις ΗΠΑ στη Βρετανία, για αγορά πλοίου, τα οποία τυπικώς πέρασαν από την ΤτΕ. Ήταν καθαρά μία ναυτιλιακή πράξη και μία πράξη η οποία ουδεμία σχέση έχει με αυτή που ακούγαμε επί μία εβδομάδα από επίσημα χείλη. Άσχετα με το ποσοστό καχυποψίας του καθενός, πιστεύεται ότι κάτι συνέβη και κάπου λοξοδρόμησε η αποκάλυψη που περιμέναμε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατήγγειλε τον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης του «βρώμικου» χρήματος Π. Νικολούδη.
Το «κατηγορώ» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υπήρξε αρκετά σκληρό για τον εισαγγελέα Π. Νικολούδη. Μεταξύ άλλων στην αναφορά της γράφει:
«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα» και σημειώνει ότι πιθανόν θα υπάρξουν και ποινικά αδικήματα, εφόσον «η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε αποδείξει δόλια προαίρεση».
Τελικά δύο πράγματα ίσως θα συμβούν. Πρώτον, δεν θα μάθουμε ποτέ ποιός (ποιά) έβγαλε 1.000.000 ευρώ στην Ελβετία και δεύτερον αν την «πληρώσει» κάποιος σίγουρα δεν θα είναι κοινοβουλευτικό πρόσωπο…
* Και ενώ όλοι εμείς χθες ήμασταν απασχολημένοι με το "εκατομμύριο", στη Βουλή περνούσε με πλήρη άνεση το νομοσχέδιο με τις συντάξεις και τους μισθούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου