Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και επιτάξεις κινητών και ακινήτων!

Άσχετο... Σαν σήμερα το 1943, είχε κηρυχθεί στην
Ελλάδα η επιστράτευση από τα στρατεύματα
Κατοχής, αλλά δεν τους πέρασε..  
Μία ανάρτηση που έγινε προ ημερών στο defencenet.gr, περί επιτάξεων ιδιωτικών περιουσιών, προξένησε πολλά ερωτηματικά και η απάντηση ήρθε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το defencenet.gr, που έκανε την αποκάλυψη, αναφέρει:
Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην «Διαύγεια», δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών!
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιόπουλου στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι: «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητικής Επιτροπής Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας».
Υ/Γ: Περί «ταμπακιέρας» ουδέν! Βέβαια, οι επιτάξεις θα γίνονται σε εργοστάσια, σε καράβια ή σε μεγάλες ιδιοκτησίες. Μάλλον, δεν θα προβλέπεται να γίνονται σε εξοχικές και δη παραλιακές κατοικίες, προς φιλοξενία κάποιων εταίρων του βορρά… 

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Παντελή
    Όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος, δηλώνει μέσα στη Βουλή ότι είναι υπέρ της παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας τι άλλο μπορεί να περιμένουμε; Βάλτε μιά πινακίδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή