Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή βουλευτών των ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό

Προς
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Λουκά Παπαδήμο
ΕΝΤΑΥΘΑ Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου, 2012

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Μετά από δύο χρόνια διαρκούς προσπάθειας, χωρίς, ωστόσο, επαρκή αποτελέσματα, η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται ακόμα στο χείλος του γκρεμού. Δώσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Αφήσαμε ευκαιρίες να χαθούν. Δε δημιουργήσαμε εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση, ενώ κάποιοι υποτίμησαν το μέγεθός της, αρνούμενοι να επιστρατεύσουν το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων.
Η Έλενα Παναρίτη.
Ο αγώνας φαίνεται ότι έχει τελειώσει, και είμαστε ήδη στην παράταση. Η Βουλή ψήφισε. Ο χρόνος κερδήθηκε. Περιμένουμε τώρα όλοι να δούμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για την ανασύνταξη της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις που εδώ και 30 χρόνια έχουν καθυστερήσει, πρέπει να υλοποιηθούν τώρα! Οι Έλληνες πολίτες δε μας δίνουν άλλη πίστωση χρόνου. Κάθε ώρα που περνάει πρέπει να ενισχύει το θετικό ισοδύναμο για τον Ελληνικό λαό.
Σας εμπιστευτήκαμε και συνεχίζουμε να σας εμπιστευόμαστε.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε τη δέσμευσή σας να παρουσιάσετε από σήμερα κιόλας, το εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης. Θα πρέπει να αποτελείται από ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν άρδην την παραγωγική ταυτότητα της χώρας, θα άρουν όλες τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή μηχανή να λειτουργήσει, θα καταργήσουν την παθογένεια, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος πολυνομίας, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, θα αυξήσουν το ΑΕΠ με τη σταδιακή και αποφασιστική ένταξη της πραγματικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Ο συνεπής και συστηματικός απολογισμός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών μας είναι ο μόνος τρόπος ανάκτησης της εμπιστοσύνης και συστράτευσης των πολιτών. Ζητάμε η εφαρμογή του σχεδίου να αξιολογείται σε 15ήμερη βάση και να παρουσιάζεται ανοικτά σε εμάς τους Βουλευτές και τον Ελληνικό λαό.

Οι υπογράφοντες Βουλευτές
Έλενα Παναρίτη, Σάββας Εμινίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Θανάσης Γικόνογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Σκραφνάκη, Άγγελος Μανωλάκης, Γιάννης Βούρος, Χρύσα Αράπογλου, Άγγελος Τόλκας, Φραγκίσκος Παρασύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου