Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο εγκατάλειψης της Αθήνας από τους Βρετανούς

Σχέδιο εκκένωσης είχε έτοιμο η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στην περίπτωση που «κάτι» δεν πήγαινε καλά με το Eurogroup στις Βρυξέλλες. Δηλαδή εάν «κάτι» συνέβαινε στην Αθήνα, η πρεσβεία θα έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης και οι Βρετανοί που ζουν εδώ, θα γίνονταν… Λούηδες, εγκαταλείποντας τη χώρα μας!
Την είδηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα τής «Daily Mail», στην οποία ο William Hague - γραμματέας του Foreign Office, δηλώνει: «Οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στην Αθήνα έλαβαν ειδοποίηση από εμάς πως θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ξεκινούσαμε την εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης» ενώ συμπληρώνει πως: «Το Λονδίνο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πορείες διαμαρτυρίας και τα επεισόδια στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας». Και τονίζει: «Είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί, να εφαρμόσουμε το σχέδιο εκκένωσης»...
Πού φτάσαμε... Οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας να έχουν έτοιμα σχέδια εγκατάλειψης της χώρας, που σημαίνει ότι υπάρχει ο φόβος μήπως και συμβεί «κάτι» το οποίο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην παραμονή ξένων στην ελληνική πρωτεύουσα.
Αυτή η είδηση δεν πρέπει να μας ανησυχεί, εκτός και αν ανήκουμε σε εκείνους που έπρεπε ήδη να έχουν διαφύγει με... ελικόπτερο! 
Η Βρετανία, ως χώρα που ενδιαφέρεται για τους πολίτες της, εντέλει τις αρμόδιες υπηρεσίες των πρεσβειών της, για να λάβουν προληπτικά μέτρα, σε κράτη όπου οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες πως υπάρχει κίνδυνος να συμβεί «κάτι». Όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, όπου είναι γνωστή η λαϊκή αντίθεση στα  « μνημονιακά»  μέτρα. Αλλά πού νά 'ξεραν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι οι κάτοικοι εν Ελλάδι, εκτός από άνετους καναπέδες, διαθέτουν και απίθανη... ψυχραιμία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου