Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα των Ελλήνων της Γαλλίας για την Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία, παραμένει πάντα αμείωτο, πόσο μάλλον τώρα που η πατρίδα μας, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από κερδοσκόπους Ευρωπαίους αντιευρωπαϊστές. Παρακάτω δημοσιεύεται  το μήνυμα που εξέδωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ (COMMUNAUTE HELLENIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS), πριν γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
λίγες ώρες πριν από το ψήφισμα στη Βουλή, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας, να ενώσει τη φωνή της με αυτή των αδελφών μας στην Ελλάδα, που την ώρα τούτη με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα υπερασπίζονται θεσμούς και αξίες.
Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο τραπέζι των δυσβάστακτων διαπραγματεύσεων. Πρέπει με δημοκρατικές διαδικασίες να επιλέξει είτε την εθελούσια υποταγή της είτε την ακούσια καταστροφή της. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση, ένα είναι σίγουρο, ότι ο Ελληνισμός, όπου και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η μεγαθυμία του, η πιστότητά του, η ελευθερία του εκλέγειν αβίαστα. Δοκιμάζεται, κατά συνέπειαν, ό,τι εκπροσωπείται με τους όρους Κράτος, ʹΕθνος, Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο και δίχως να ολιγωρούμε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων και το Εκτελεστικό της Γραφείο δηλώνουμε όχι μόνο τη συμπαράστασή μας, αλλά και την αμέριστη υποστήριξή μας στον Ελληνικό λαό, στις οικογένειές μας, στην Πατρίδα μας, σε μια Πατρίδα που μάθαμε, εμείς οι ʹΕλληνες της Διασποράς, να την αγαπάμε σαν μητέρα, να την προστατεύουμε με την καρδιά μας και να μας είναι απαραίτητη για να θεμελιώνει τον στοχασμό και τις πράξεις μας.

Ο Πρόεδρος Μιχ. Κακούρος
και το Εκτελεστικό Γραφείο της
Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων
Maison de la Grèce
9, rue Mesnil, 75116 Paris
Tél : 0147046789, fax : 0147046813
E mail : list.chpe@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου