Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πριν 38 χρόνια...

Του Ντένη Κονταρίνη*
Από: hellascafe.blogspot
Στις 7 του Δεκέμβρη του 1974 σε εβδομαδιαίο περιοδικό της Αθήνας δημοσιεύεται άρθρο του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Κυριάκου Διακογιάννη με τίτλο “Πωλείται πατρίς”. Από το άρθρο αυτό μεταφέρω εδώ σήμερα κάποια αξιόλογα σημεία που θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Από πολλών ετών εκπονούνται “άριστα” προγραμματισμένα σχέδια κατακερματισμού της Ελλάδος, εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Επιδιώκεται ο διαμελισμός της γης μας. Σκοπεύουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο, να μας αποσπάσουν ελληνικά νησιά, να καταπατήσουν την Θράκη και την Μακεδονία, να “διεθνοποιήσουν” τη ζώνη της Θεσσαλονίκης, να καθυποτάξουν την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι ανυπολόγιστα πολύτιμος χώρος σήμερα, περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε για να τον αφήσουν ολόκληρο και ως έχει στα χέρια μας! Είναι απίθανες οι ποσότητες πετρελαίου που κρύβουν στην κοιλιά τους τα ελληνικά πελάγη και δεν συμφέρει ούτε στους Ρώσους ούτε στους Αμερικανούς να μπούνε μια μέρα σε δεξαμενόπλοια ή να κυλήσουν σε αγωγούς που θα τροφοδοτήσουν την κίνηση της Δυτικοευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ο έλεγχος εξ΄άλλου των βάσεων, η εποπτεία της Μεσογείου, ο πόλεμος των Αράβων με το Ισραήλ που δεν είναι καθόλου “φυλετική” διαφορά δεν τους επιτρέπουν άλλη αντιμετώπιση από το κομμάτιασμα του ελληνικού χώρου.
Γι΄αυτό θα μας πετσοκόψουν! Γι΄αυτό θα μας αρπάξουν τη γη μας. Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος. Αργά ή γρήγορα θα χτυπηθούμε. Εκμεταλλευόμενοι το προαιώνιο τουρκικό μίσος προς τoν ελληνισμό και τις ασίγαστες ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες την λαιμαργία του τουρκικού όχλου οι...”μεγάλες” δυνάμεις θα ωθήσουν την Τουρκία σε ρήξη με την Ελλάδα αφού ήδη κατέστησαν την καιροσκόπο Άγκυρα ταπεινό τους όργανο.
Πολλοί και ποικίλοι λόγοι πολλές και ποικίλες δεσμεύσεις αποκλείουν τη δυνατότητα στους Έλληνες πολιτικούς να μιλήσουν “ανοικτά” και ελεύθερα. Εμένα δεν με δεσμεύει κανένας λόγος. Δεν με συγκρατεί κανένα συμφέρον, δεν με εμποδίζει κανένας φόβος. Και δεν κοινολογώ “εικασίες”, δεν παραθέτω “σκέψεις”, δεν αναφέρω...”πληροφορίες”. Όσα γράφω είναι καταστάλαγμα εμπειριών ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων που ελέγχουν σε πανευρωπαϊκή κλίμακα τα πολιτικά παρασκήνια και παρακολουθούν τις διεθνείς μηχανορραφίες με τρόπο απόλυτο.
Έλληνες νοιώστε τον κίνδυνο, συνειδητοποιείστε την τρομερή απειλή. Είδατε με τα ίδια σας τα μάτια το κυπριακό ολοκαύτωμα. Η άτιμη απόβαση στη ρημαγμένη Μεγαλόνησο ήταν το δοκιμαστικό πείραμα, το πρελούντιο, ο πρόλογος και η εισαγωγή του ελληνικού ξεπουλήματος...
Αυτά πριν από τριάντα οκτώ χρόνια. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να πούμε πόσο δίκιο είχε και πόσο σωστά είδε τα πράγματα o Kυριάκος Διακογιάννης. Μετά το πρελούντιο στην Κύπρο σήμερα οι Μεγάλες Δυνάμεις με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με μπροστάρη την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ αποτελειώνουν το κομμάτιασμα της Ελλάδας.
“Πουλήστε την Ακρόπολη” μας πρότειναν προκλητικά και ξεδιάντροπα τα απομεινάρια του Χίτλερ.
Αδέλφια Έλληνες! Αν αγαπάτε την πατρίδα μας σηκώστε τη γροθιά σας στους άρπαγες όπoιοι κι αν είναι.
* Ο κ. Κονταρίνης 
είναι δημοσιογράφς 
από τη Νέα Υόρκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου