Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κυριάκος: Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία άλλα μέτρα

Την ανάγκη το νέο Μνημόνιο να δίνει έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντιες περικοπές και επιπλέον μέτρα, που δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία, επεσήμανε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιόφωνο του "Σκάϊ" και στον συνάδελφο Άρη Πορτοσάλτε.
«Η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στους ξένους πιστωτές μας γιατί η συνέχιση της σκληρής λιτότητας, ειδικά όσον αφορά τα χαμηλά εισοδήματα, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό που λέω δηλαδή είναι ότι το καινούργιο Μνημόνιο θα πρέπει να δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές και πολύ μικρότερη σε οριζόντιες περικοπές, τις οποίες η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απίστευτο λαϊκισμό από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την πρόσφατη προσέγγιση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, που μίλησε για «μακελειό εφόσον τολμήσει κάποιος να πειράξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για τις αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να καταφέρει να ανακτήσει εκ νέου την αξιοπιστία του, τονίζοντας ότι «πρέπει να εξετάσουμε τολμηρές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200», ενώ ξεκαθάρισε ότι το πελατειακό κράτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η περιστολή των κρατικών δαπανών είναι μονόδρομος.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «εμείς δεν θα πούμε λεφτά υπάρχουν», καθώς είναι προτιμότερο να δυσαρεστηθούν οι πολίτες προεκλογικά και όχι μετεκλογικά, όπως συνέβη με τον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πολιτικός ρεαλισμός, εκτός από έντιμος είναι και επιβεβλημένος και θα έχει εκλογικά οφέλη για τη ΝΔ». Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τους δανειστές μας τον Μάρτιο, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες για την παράταση του βίου της τωρινής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου