Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη σχέδιο προβοκάτσιας κατά των "Αγανακτισμένων Πολιτών"

Η είδηση 
από το 

Κάποιοι το σκάνε σα λαγοί από τον Εθνικό Κήπο και κάποιοι φυγαδεύονται με την προστασία των ΜΑΤ, με τους διαδηλωτές να τους φωνάζουν "κλέφτες" και να πετάνε αυγά στις λιμουζίνες τους...

Οι "Αγανακτισμένοι" έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής και πολιόρκησαν τους βουλευτές, που ξαφνικά βρέθηκαν σαν τα ποντίκια μέσα στη φάκα. Κάποιοι φυγαδεύτηκαν μέσα από τον Εθνικό Κήπο, ενώ κάποιοι άλλοι, που προσπάθησαν να φύγουν από την κεντρική είσοδο με την προστασία των ΜΑΤ, δέχτηκαν αυγά και μπουκάλια πάνω στις λιμουζίνες τους, από τους διαδηλωτές, που φώναζαν "κλέφτες, κλέφτες"...
ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά το σχέδιο απομυθοποίησης των "Αγανακτισμένων Πολιτών" ενεργοποιήθηκε και μάλλον βρίσκεται σε εξέλιξη. "Αυγά και μπουκάλια"... Μήπως ξέφυγε η κατάσταση; Ας το προσέξει αυτό η Συντονιστική Επιτροπή, διότι κάτι "τέτοια" προβοκατόρικα δεν αποτελούν ούτε προϊόν μη βίας, αλλά ούτε και δείγματα υπεύθυνης στάσης υπευθύνων πολιτών. Όπως βλέπουμε η κοσμοπλημμύρα κάποιους ενοχλεί και κάτι πρέπει να γίνει για να αδειάσουν οι πλατείες. Δυστυχώς, το πρώτο βήμα έγινε...
Υ/Γ Εκτός από τα "επώνυμα" και ανώνυμα bloggs, καλό θα είναι να διαβάζονται πού και πού τα "ξενέρωτα" και ενυπόγραφα, διότι δεν είναι "μαγκιά" να παίζεται τάβλι στην πλάτη της νέας και προδομένης γενιάς.  

Οι διαδηλώσεις αγανάκτησης "ανάβουν"!

Σωστός "χαμός" αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. 
Προ ολίγου η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλο τον λαό να βγει στις πλατείες. Το σύνθημα που επικρατεί σήμερα είναι "Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν".
Εάν τυχόν δούμε  να κατεβαίνουν αύριο στο Σύνταγμα "αγανακτισμένοι βουλευτές" τού ΠΑΣΟΚ, ας μην εκπλαγούμε... 

Οι "μούντζες" στα μούτρα τους!

Όσο μεγαλώνει το κίνημα των "Αγανακτισμένων Πολιτών" τόσο και αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη συνέχιση του αγνού αγώνα τους. 
Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να κάνουν να ανησυχούν είναι η επανεμφάνιση του φαινομένου της "μούντζας" στη Βουλή, που θυμίζει εποχές όπου βγήκε κάποιος τύπος από ραδιοφώνου και έλεγε ότι "γκρεμίστηκε η φαυλοκρατία των τριακοσίων" και τέτοια. Κάποια στιγμή οι λαϊκοί... "επαναστάτες" που γκρέμισαν την... φαυλοκρατία μας συστήθηκαν και κάθισαν στον σβέρκο μας επτά χρονάκια.
Το να "μουντζώσεις" τη Βουλή, δεν αποτελεί δείγμα αγανάκτησης. Δεν μας φταίει η Βουλή για την κατάντια μας και ούτε όλοι οι βουλευτές. Οι "μούντζες" να πέφτουν εκεί όπου δεν θίγεται Πολίτευμα με αυτή η "κουτσή" Δημοκρατίας μας. Εκτός και αν έχει βρεθεί άλλο πολίτευμα καλύτερο και δεν μας το λένε...
Αλλά είπαμε... Κάποιοι ευφάνταστοι θιασώτες της δικτατορίας βρήκαν την ευκαιρία και βγάζουν τον άχτι τους, προσβάλλοντας το πολίτευμα για το οποίο έχει χύσει αίμα ο ελληνικός λαός για το έχει. Και παρασύρουν τον κόσμο να "μουντζώνουν" τον Ναό της Δημοκρατίας!
Μα, θα πει κανείς, αφού εκεί μέσα βρίσκονται οι ανίκανοι που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα. Λάθος! Αυτούς θα τους βρείτε, στις βιλλάρες τους και στα μεγάλα σαλόνια. Εκεί να πάνε να τους "μουντζώσουν", να τους "γιαουρτώσουν" και να τους φτύσουν!
Ας αφήσουμε στο απυρόβλητο τη Βουλή των Ελλήνων κι ας παρασυρόμαστε από "χρωματιστές" μειονότητες που έχουν παρεισφρήσει στο κίνημα του ακομμάτιστου πλην πολιτικοποιημένου αγανακτισμένου λαού. Και οι "μούντζες" στα μούτρα τους. Όρτσα!

O απόηχος ενός ατοπήματος...


Από την αλιεία στα χρηματοοικονομικά!


Του
Δημήτρη Μάρδα*
www.mardas.g

Επιτέλους η Επίτροπός μας, η κα Δαμανάκη μίλησε μετά από μήνες παγερής σιωπής. Δεν αναφέρθηκε βέβαια σε θέματα της αρμοδιότητας της αλλά, σε εκείνα του αρμοδίου Επιτρόπου του O. Ρεν, επαναλαμβάνοντας στοχασμούς για επιστροφή στη δραχμή, που ανέλπιστα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη διεθνή κερδοσκοπία με χρήσιμα «όπλα». Συνειδητά ή ασυνείδητα (ελπίζουμε στο δεύτερο) η  Επίτροπος έπαιξε όμως το ρόλο του φερέφωνού της. Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινήθηκε και η Ευρωβουλευτής μας η κα Ποδηματά.
Η κα Δαμανάκη (χημικός μηχανικός) και η κα Ποδηματά (γαλλική φιλολογία) δεν φημίζονται για τις οικονομικές τους γνώσεις, πολύ περισσότερο για τις γνώσεις τους στα χρηματοοικονομικά, τον σκληρότερο πυρήνα της οικονομικής επιστήμης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά spreads την επόμενη ημέρα των δηλώσεων, γνώρισαν πτώση από τις 1450 μονάδες στις 1390!. Από αυτό προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το «βαρύγδουπο» προφίλ των δυο κυριών και τη σημασία που έδωσε η αγορά στις δηλώσεις τους. Φαίνεται ότι ουδείς, ακόμη και τα «γεράκια» της αγοράς, τις έλαβε (ευτυχώς) υπόψη! Δεν παύσουν όμως να τροφοδοτούν ένα κλίμα αβεβαιότητας που όλο και περισσότερο βαραίνει.
Τα θέματα της αρμοδιότητας της κας Δαμανάκη δεν είναι ήσσονος σημασίας  για την Ελλάδα. Αν αποφασίσει να παίξει το ρόλο του Επιτρόπου με αρμοδιότητα την αλιεία, μπορεί, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να προσφέρει και ανέλπιστες λύσεις στα ελληνοτουρκικά. Αναλυτικότερα, το κεφάλαιο αναφορικά με την πολιτική της αλιείας της ΕΕ εξαιρέθηκε (πάγωσε στις 11-12-2006) από το σύνολο κάποιων κεφαλαίων, που εξακολουθούν όμως να ολοκληρώνονται κατά την προβληματική διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η υιοθέτηση όμως από την Άγκυρα του προαναφερθέντος κεφαλαίου, ως κοινοτικού πια κεκτημένου, θα μπορούσε να οδηγήσει ανώδυνα στην αποδοχή από την ίδια, των χωρικών υδάτων των 12 μιλίων, καθώς τα σχετικά κοινοτικά νομοθετήματα προβλέπουν ρητά, στο πλαίσιο της κοινοτικής πολιτικής της αλιείας, κάτι τέτοιο.
Εύλογα προκύπτει ότι η ένταξη του ντοσιέ αυτού στα υπόλοιπα που δεν έχουν εξαιρεθεί από την διαδικασία του «παγώματος» της τουρκικού Γολγοθά της πορείας προς τη Ευρώπη, θα μπορούσε να δώσει μια ικανοποιητική λύση στο θέμα του Αιγαίου, με την αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας των 12 μιλίων ως χωρικών υδάτων.
Φυσικά θα υπάρχουν αντιδράσεις για κάτι τέτοιο (και όχι μόνο από την Τουρκία). Εδώ αξίζει να δούμε τη στρατηγική και το ταλέντο της ως  Επιτρόπου της ΕΕ και όχι σε χώρους που δεν κατέχει!
 *Ο κ. Δ. Μάρδας, είναι
αν. καθηγητής του Τμήματος
Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Αναρτήθηκε και στο capital.gr

Απόψε "ραντεβού" σε Σύνταγμα και Προπύλαια!


Ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι θα πραγματοποιήσουν ανοικτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης και ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα μιλήσουν και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται "σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας".
Την ίδια ώρα, οι "Αγανακτισμένοι Πολίτες" θα διαδηλώνουν για 7η συνεχή μέρα στην πλατεία Συντάγματος και όπως αναμένεται οι των Προπυλαίων πιθανόν να ενώσουν τη φωνή τους με τους του Συντάγματος. Κάτι που σημαίνει ότι απόψε δεν παραμένουμε θεατές. Και όπως λέει ο Λιακόπουλος, σηκωθείτε από καναπέδες, καρέκλες, ντιβάνια, πολυθρόνες!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καμίνης: Να αφήσουμε ήσυχους τους "Αγανακτισμένους Πολίτες"

Κατά την σημερινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων οι παρατάξεις της "Ανοιχτής Πόλης" και της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" πρότειναν να στείλει από  τον Δήμο, μήνυμα συμπαράστασης στους "Αγανακτισμένους Πολίτες", που συγκεντρώνονται καθημερινά στο Σύνταγμα. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, απάντησε: "Αυτό που οι ίδιοι θέλουν είναι να τους αφήσουμε ήσυχους. Πρόκειται για μια υγιή εκδήλωση, αλλά δεν θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας". Που σημαίνει ότι ο κ. Καμίνης δεν έπεσε στη "φάκα" για να του πουν αύριο ότι θέλησε να "καπελώσει" το Κίνημα  των "Αγανακτισμένων Πολιτών".
Επιπλέον, η δήλωση Καμίνη, είναι τόσο ακριβής που θα πρέπει να γίνει στερεότυπη για κάθε πολιτικό.

"Αγανακτισμένοι Πολίτες": Προπαγάνδα και υπονόμευση


Αυτό που συμβαίνει με τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων Πολιτών», όχι μόνον είναι πρωτόγνωρο, αλλά άρχισε να ενοχλεί ιδιαίτερα την εξουσία. Αυτή η ενόχληση, προς το παρόν «εκφράζεται» δια της σιωπής, ενώ δεν αποκλείεται να ζητείται κάποιο επικοινωνιακό «εύρημα», προκειμένου να υποβαθμιστεί το «φαινόμενο» και να χαλαρώσει η δυναμική που κάνει πολλές «καρέκλες» να τρίζουν.
Το γεγονός ότι οι «Αγανακτισμένοι Πολίτες» προβάλλουν σαν ακομμάτιστοι και οπωσδήποτε είναι πολιτικοποιημένοι, αποτελεί ένα δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει κατευθυντήριο κέντρο και έτσι ένας «κινούμενος στόχος» δεν είναι και τόσο εύκολος προς «παρεμβολή».
Προ αυτού, ακόμη και τον... Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, θα τον έπιανε «πονοκέφαλος» αν του είχε ανατεθεί τέτοιας υφής υπόθεση. Βέβαια, μία «πρόχειρη» λύση είναι να τους κολλήσουν κάποια «ετικέτα» σαν κι αυτές που κάποτε μοίραζε αφειδώς η «κομμουνιστική» Αριστερά και «πατριωτική» Δεξιά, σε όποιους δεν συμφωνούσαν μαζί τους. Δηλαδή του στυλ, «συμμορίτης» και «χουντικός», «κουκουές» και «μαύρος», «προοδευτικός» και «συντηρητικός» ή το συνηθέστερο «δεξιός», «αριστερός», «αναρχικός», «απολιτίκ».
Η πρώτη «ετικέττα» έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της, από κάποιους «δήθεν», οι οποίοι παραλληλίζουν τους «Αγανακτισμένους Πολίτες» με τους άλλους ακροδεξιούς «αγανακτισμένους» της παρέας του Γκοτζαμάνη που σκότωσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Ας μην τα μπερδεύουμε όμως, γιατί αν ζούσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, κι αυτός θα ήταν ανάμεσα στους σημερινούς «Αγανακτισμένους Πολίτες».
Ωσονούπω αναμένεται μία νέα «ετικέττα» ότι το Κίνημα έχει «καπελωθεί» από κάποιο κόμμα ή πως αναμένεται ο «τοκετός» κάποιου νέου κόμματος. Κι εδώ είναι το «πονηρό» και το επικίνδυνο για να γελοιοποιηθεί η υπόθεση.
Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε ότι θα επισκεφθούν το Σύνταγμα, ο Μίκης Θεοδωράκης, συνταγματολόγοι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Καλώς να πάνε, αρκεί ο κ. Άνθιμος να δηλώσει την παρουσία του σαν ιεράρχης και ας μην εκστομίσει κάτι από αυτά που καλύπτουν «πρωτοσέλιδα». Κίνδυνος να πυροδοτηθεί το κλίμα.
Όσο περνούν οι μέρες και μεγαλώνει το «λαϊκό κίνημα», τόσο και καθίσταται απαραίτητη η προστασία της αγνότητας και της αξιοπρέπειας των «κινηματιών». Οι εκάστοτε «επιθέσεις» για δημιουργία υποτονικότητας, «μουδιάσματος» και διάλυσης του κινήματος των «Αγανακτισμένων Πολιτών», όσο περνούν οι μέρες θα πυκνώνονται. Και όσο βλέπουν ότι σιγά-σιγά ξεσηκώνεται όλη η Ελλάδα και χάνουν «έδαφος» οι βουλευτικές έδρες, τόσο και θα γίνονται προσπάθειες για «επιχειρήματα», τα οποία θα εκφράζονται σε ήχο πλάγιο από διορισμένους «γραβατάκηδες» και από αμαρτωλά«τηλεπαράθυρα».
Τέλος, δύο πράγματα: Ας έχουν υπ’ όψιν τους οι «Αγανακτισμένοι Πολίτες», ότι οι Έλληνες επαγγελματίες και μαχόμενοι δημοσιογράφοι, όλων των ηλικιών, ήταν και παραμένουν στο πλευρό τους, σαν συναγωνιστές και «μεταφορείς» σε όποιο ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν απρόσκοπτα. Και ας εκτιμηθεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα των ανδρών των ΜΑΤ. Γι’ αυτό είναι κρίμα να πάει χαμένη μία τέτοια κίνηση πολιτών που αποφάσισαν να αποτινάξουν τη ρετσινιά του ραγιά με την ιδιότητα του υπηκόου…

Αγανάκτηση "αγανακτισμένων πολιτών"

Επίθεση των "Αγανακτισμένων πολιτών" δέχεται στην ιστοσελίδα του στο Facebook το Mega Channel, επειδή σβήστηκαν σχόλια επισκεπτών σχετικά με την μετάδοση για μικρότερο αριθμό των συγκεντρωθέντων στην πλατεία Συντάγματος. Το κανάλι, άνοιξε πάλι την πύλη του στο Facebook και άρχισε να δέχεται πάλι επίθεση από "Αγανακτισμένους πολίτες" εκ των οποίων πολλοί με όνομα και υπογραφή! "Φωνή λαού - οργή Θεού"...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Έκτακτα!

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αύριο το μεσημέρι και τα Δελτία των 8, θα δώσουν τα... ρέστα τους! Εν τω μεταξύ, η βροχή δείχνει να "σαμποτάρει" τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το γεγονός και μόνον ότι η νεολαία έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση είναι ένα "μήνυμα" που δεν περνάει απαρατήρητο. Να ειπωθεί και κάτι το οποίο είναι κάπως... παρεξηγήσιμο. Προσωπικά πιστεύω, ότι η χθεσινή "φωνή λαού" διαπέρασε τους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου και δεν αποκλείεται να αποτέλεσε ένα στοιχείο για την σύγκλιση του έκτακτου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Κι αυτό να μην συνέβη, το σίγουρο είναι πως η χθεσινή "συνάθροιση" ταρακούνησε το σύστημα. Γι' αυτό, ας συνεχιστούν οι λαϊκές πιέσεις, με αυτές τις ακομμάτιστες, πολιτισμένες και σαφώς πολιτικοποιημένες συγκεντρώσεις. 
* Επειδή... "αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτο", τηρείται "σιγή ιχθύος" έως τη Δευτέρα...

Μία "άλλη" μέρα ξημερώνει...

Η μέρα που ξημερώνει θα είναι διαφορετική για την Ελλάδα. Η ελληνική νεολαία "θυμήθηκε" τον εαυτό της και με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην πλατεία Αριστοτέλους και αλλού, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την μεγάλη αλλαγή στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει οι νέοι να προσέχουν μην τυχόν "καπελωθούν" από κόμματα και παρατάξεις, γιατί τότε αυτή η αγνή πατριωτική εξέγερση, μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Προσοχή! Μακριά από "κομματόσκυλα", "αγωνιστές" και "ελληναράδες". Γιατί κάποιοι "μύρισαν" φρέσκα "ψηφαλάκια" και δεν θα τα αφήσουν να πάνε χαμένα... Θα δείτε τι έχει να γίνει το πρωί από δηλώσεις. Χαμός! Λοιπόν, επειδή όλα είναι συνειδητά, δεν πρέπει να έχουν θέση οι ασυνείδητοι...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πω-πω, μάς... τρόμαξε η Δαμανάκη! (2)

Πάντως, η δήλωση Δαμανάκη, δεν στάθηκε ικανή να καλύψει τον "θόρυβο" από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη... 

Πω-πω, μάς... τρόμαξε η Δαμανάκη!


Τελικά, προς τι η έκκληση της Ελληνίδας Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη; Για να τρομοκρατηθούμε ή για να δείξει καλή διαγωγή στα "συντρόφια" της εύπορης κοιλάδας των Βρυξελλών;
Ιδού τι είπε και μας... αναστάτωσε η κα Μαρία Δαμανάκη:
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».
Τι να της πει κανείς; Δεν έχει αντιληφθεί το αυτονόητο, πως το "ταξείδι" από το ευρώ στη δραχμή, στην ουσία δεν αφορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους νυν και μέλλοντες ανέργους, για τον απλό λόγο ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγούμαστε ολοταχώς στην εξαθλίωση. Άλλους ενδιαφέρει και "τσούζει" η επιστροφή στη δραχμή - όχι εμάς!
Κάτι τέτοια μελό μηνύματα, να τα απευθύνει η κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλού. Δεν "τσιμπάμε". Ούτε τζιπάκια έχουμε, μήτε πισίνες, ούτε και τρώμε... λαχανάκια Βρυξελλών! Εντάξει; Αλλού αυτά!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωσεί παρών στη συγκέντρωση!

Σε δύο ώρες η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στις πλατείες αρκετών πόλεων της χώρας. 
Το ακομμάτιστο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, θα στείλει το "μήνυμα" προς κάθε κατεύθυνση.
Στη συγκέντρωση -η οποία ελπίζεται να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΗ- θα είναι ωσεί παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δήλωση που έκανε σήμερα το μεσημέρι στον Πρωθυπουργό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού τού εξέφρασε την ανησυχία του επισήμανε ότι "το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή εθνική συνεννόηση". Και σχολιάζοντας εμμέσως τα μέτρα που προωθούνται, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι "τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπ' όψιν σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε»! 

Όλοι σήμερα στους δρόμους για ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία

Τρεις είναι οι ειδήσεις της ημέρας: Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι απρογραμμάτιστες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα κ.ά. και η ενδεχόμενη συμμετοχή του κ, Παπούλια στη συγκέντρωση διαμαρτυρία του Συντάγματος!
Για να μην το "κιτρινίζουμε" πολύ, δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό, αλλά  αποτελεί απλώς έναν προσωπικό ευσεβή πόθο και τίποτε άλλο. Τέλος πάντων...
Σήμερα το απόγευμα στις 6, επιβάλλεται να βγούμε στους δρόμους, σε μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, τουλάχιστον ως φόρο τιμής προς τους... Ισπανούς πολίτες, που μας "παρέσυραν" για να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε ραγιάδες!
Στην περίπτωση που καταφέρουμε να αποτινάξουμε τον ραγιαδισμό, ας υποχρεώσουμε να βγουν στους δρόμους και οι βουλευτές που ψηφίσαμε. Όχι με το... ζόρι, αλλά εκβιαστικά! Ή έρχεσαι μαζί μας, ή θα φας "μαύρο"! Κι αυτό, διότι μερικοί κοινοβουλευτικοί "μάγκες", από τη μιά το παίζουν επαναστάτες και από την άλλη δεν θέλουν να πικράνουν τους αρχηγούς τους!
Είναι ευκαιρία, να πιεστούν οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές για να θυμηθούν ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, τους ψήφισε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και δεν τους ψήφισε για να μείνουν στην ανεργία. Κι ας μην έχουν την εντύπωση ότι είναι πιό Έλληνες και πιό πατριώτες από τον λαό που τους ψήφισε. Όσο για το προς ψήφιση Μνημόνιο, ας μας πούνε πρώτα τι ακριβώς έλεγε το προηγούμενο Μνημόνιο που ψήφισαν (γιατί το ψήφισαν  χωρίς να το διαβάσουν!) και μετά να μας πούνε εάν γνωρίζουν τι ακριβώς θα υπογράψουν! Δεν έχουν πάρει χαμπάρι, ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, με τον ΦΠΑ, που αντί να πέφτει να ανεβαίνει, να μειώνεται κάθε ελπίδα για ανάπτυξη. Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι η καθεστηκυία τάξη δεν ενδιαφέρεται για μπει κανένα ευρώ στα δημόσια ταμεία, αλλά για να "στραγγαλίσει" κάθε λαϊκό δικαίωμα. Εάν, υπήρχε ενδιαφέρον για μείωση της φοροδιαφυγής και επιστροφή των κλεμμένων στα δημόσια ταμεία, τότε δεν θα ήταν άδεια κάποια  κελιά πολυτελείας και δεν θα βρίσκονταν στο απυρόβλητο προκλητικές παρουσίες της δημόσιας ζωής.
Όλοι σήμερα στους δρόμους!

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 4 Ιουνίου

Μαζική και δυναμική απάντηση καλεί η ΑΔΕΔΥ να δώσουν οι πολίτες ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα και προχώρησε στην κήρυξη νέας γενικής απεργίας για τις 4 Ιουνίου και το προγραμματισμό συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Αύριο για "αγρυπνία" στο Σύνταγμα!


Ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών έκανε σήμερα την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο και ήδη στη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο στο Σύνταγμα από τις 6 μ.μ. έως μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, έχουν δηλώσει συμμετοχή άνω των 4.000 ατόμων. Επίσης γύρω στους 1.600 απάντησαν με «ίσως», ενώ 90.000 πολίτες δεν έχουν απαντήσει ακόμη.
Συγκεκριμένα, η ακτιβιστική ομάδα έχει την επωνυμία «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» και δηλώνει ότι «θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο και να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας».
Παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. 
Καιρός ήταν να δηλώσει την παρουσία του και ο Έλληνας πολίτης, γιατί τόση αφασία πάει πολύ!  Κι ας είναι καλά οι Ισπανοί που μας έκραξαν!
Ας δώσουμε μαζικό παρών στην αυριανή διαμαρτυρία, αλλά μια και μιμούμαστε τους Ισπανούς, ας μιμηθούμε και το στυλ τους και να μην γίνουν βανδαλισμοί. Άντε, καλημέρα!

Financial Times: Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας!

Διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, στο οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση.

Η γνωστή στήλη «LEX» επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν «επικίνδυνο αποπροσανατολισμό».
Η εφημερίδα αποδίδει την άρνηση του κ. Τρισέ στα προβλήματα ρευστότητας που θα δημιουργηθούν για την ΕΚΤ από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαγραφές 35%-70% που υπολογίζονται στα 40-50 δισ. ευρώ.
Η εφημερίδα απορρίπτει την επιχειρηματολογία του κ. Τρισέ ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η προάσπιση της Ισπανίας.
Όπως τονίζει «υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα για την αντίθετη άποψη», όπως ότι οι «ανόητοι πιστωτές» θα πρέπει να πληρώσουν, όπως και ότι «υφίστανται σαφείς διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα, με την δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνησή της και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία».
Ο αρθρογράφος των Financial Times καταλήγει σημειώνοντας πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».
«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει η στήλη «LEX».

Κάνουν ησυχία, για να μη μας ξυπνήσουν!


Στη χλεύη των Ισπανών διαδηλωτών καταφέραμε να πέσουμε λόγω της «ψυχραιμίας» που δείχνουμε. Και με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί μας θυμίζουν την εγκληματική απάθειά μας. Πικρή αλήθεια...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συνάντηση Προέδρου-Πρωθυπουργού

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα δεχτεί τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Άραγε, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο, για το αποτέλεσμα των συνομιλιών του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για το νέο φορολογικό πακέτο, για το πούλημα των ΔΕΚΟ, για τον καλπασμό της ανεργίας ή για όλα αυτά; 
Επειδή κάθε ρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλαμβάνεται σοβαρά και όχι για πολιτική κατανάλωση, η απάντηση του Κυρίου Κ. Παπούλια, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για το πολίτευμα της χώρα. Έτσι, περιμένουμε την απάντηση το Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τέλος, το πλέον φανταστικό σενάριο, είναι ότι στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς παραμείνει στις θέσεις του και δεν συναινέσει, ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει εκλογές. Κάτι που έπρεπε να εξαγγείλει, όταν ανακάλυψε τα κακά οικονομικά της χώρας. Τώρα είναι πολύ αργά...

Όχι "σωσσίβιο" και "πατερίτσα" ο Σαμαράς!


"Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε 'ναι' στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση, η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. 
Πού είναι το παράξενο; Ποιά άλλη στάση θα μπορούσε να κρατήσει, ένας υπεύθυνος πολιτικός όταν του ζητείται συναίνεση σε μία πολιτική στην οποία δεν συμφωνεί ούτε ο ίδιος ο… Γ. Παπανδρέου;  Και εμμέσως πλην σαφέστατα, ζητείται ο συναίνεση και από τον λαό, λες και μας κάνουν χάρη! Δηλαδή να βάλουμε πλάτες για να συνεχίζουν να καρπώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι! Για να μας φορτώνουν στη φορολογία και να μας καταδικάζουν στην ανέχεια, αλλά να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων έχουν καταθέσεις σε τράπεζες π.χ. του Λιχτενστάϊν. Για ποιά συναίνεση μιλάνε; Τέλος η κοροϊδία και να μη φοβίζουν τον λαό με διαδόσεις περί επιστροφής στη δραχμή και άλλες αηδίες. Έχουμε φτάσει στο "αμήν" και η κάθε κίνησή τους από τούδε και στο εξής θα πρέπει να γίνεται με... διακριτικότητα. Διότι όταν κανείς χάνει το κύρος του, είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες! Εκεί φτάσαμε...
Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ίσως θα ήταν καλύτερο να αρνηθεί τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, διότι κάτι τέτοιες συναντήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως "πατερίτσες" και "σωσσίβια". Μάλιστα, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, θα ήταν ευνόητη η άρνηση Σαμαρά, έτσι για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί επιλέγει τη μοναξιά. Κι αυτό δεν κοστίζει ακριβά μόνον στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά κυρίως στο λαό που έχει μία κυβέρνηση, την οποία δεν ψήφισε! Κρίμα, για όσους πίστεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου, μα περισσότερο κρίμα για όσους τον στήριξαν.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ομπάμα-Νετανιάχου κι εμείς οι άλλοι...


Σε λίγη ώρα, ο Μπάρακ Ομπάμα δέχεται στον Λευκό Οίκο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μια μέρα μετά την πρόταση του Αμερικανού Προέδρου για επιστροφή στα προ του 1967 σύνορα. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, εδάφη τα οποία είχε καταλάβει το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Όπως είναι φυσικό, με αυτή τη δήλωση Ομπάμα αλλάζει άρδην η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με ό,τι αυτό και αν σημαίνει για τον χώρο στην ανατολική Μεσόγειο και ίσως για το φυσικό αέριο της περιοχής.
Επειδή, οι όποιες εξελίξεις αφορούν και την Κύπρο και την Ελλάδα, ας μην αρκείται ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ενημέρωση του «καφενείου» αλλά να ψάχνει και για άλλες πηγές πληροφόρησης. Και αυτή η σύσταση γίνεται ιδιαίτερα για όσα μεταδιδόμενα αφορούν την οικονομική κρίση της χώρας, καθ’ όσων οι ευφάνταστοι και οι ανόητοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους κερδοσκόπους.
Από τη Μ. Ανατολή, φτάσαμε στους… κερδοσκόπους! Και ίσως από αυτή τη «διαδρομή», δεν λείπει κανένας κρίκος…

Προκήρυξη-σοκ στο Κολωνάκι!


Σήμερα το μεσημέρι διανεμήθηκε στο Κολωνάκι προκήρυξη με το μήνυμα ενός κ. Δαλδάκη, ο οποίος παρά το «ακραίο» κείμενό του, όχι μόνον υπογράφει την προκήρυξη, αλλά με φωτογραφία και διεύθυνση με τηλέφωνα! Άσχετα εάν... σοκάρισε κάποιους η προκήρυξη, ενημερώνεται ο αναγνώστης ότι ο Ανδρέας Δαλδάκης έχει ιδρύσει το «Κίνημα για την Καθολική Κοινωνική Δημοκρατία» (Νέα Σμύρνη , Πλαστήρα 111 Τηλ . 210 9349645 και  6999 349 645).
Παραπάνω, μέρος της προκήρυξης του κ. Δαλδάκη.

Εθελοντισμός, εθελοντές και σαλτιμπάγκοι


Ενδιαφέρουσα παρέμβαση για τον Εθελοντισμό, στο Συμβούλιο Υπουργών Νεολαίας, που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες. έκανε ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιό ριζοσπαστική.
Με θέμα «Ο Εθελοντισμός δεν σταματάει με τη λήξη του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011», ο κ. Λιβανός επεσήμανε την προτεραιότητα της Ελλάδας να θωρακίσει θεσμικά το κίνημα του Εθελοντισμού. Όπως είπε, για τον σκοπό αυτόν, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προωθεί τη θέσπιση μέτρων με στόχο τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την προστασία των εθελοντών και της προσφοράς τους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος του έτους.
Ο κ. Λιβανός, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι: «Ο ρόλος του κράτους θα πρέπει να έχει σαφή όρια και σε καμία περίπτωση ο εθελοντισμός δεν θα πρέπει να ποδηγετείται από την πολιτεία» και παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος τώρα, περισσότερο από ποτέ, στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Κλείνοντας, ο κ. Λιβανός τόνισε την ανάγκη να καταστεί σαφές ότι «ο εθελοντισμός δεν πρέπει να οδηγεί στην υποκατάσταση θέσεων εργασίας, καθώς και ότι ουδεμία σχέση έχει με την αναγκαστική άμισθη προσφορά εργασίας ενός νέου ανθρώπου σε έναν εργοδότη με την προσδοκία της πρόσληψης από πλευράς του».
Όμως, επειδή πολλά κρατικοδίαιτα ή μη «λαμόγια» βασίζονται στην ιερή ιδέα του Εθελοντισμού για να καρπωθούν τα οφέλη από την δωρεάν εργασία των κορόϊδων, ίσως θα έπρεπε να θεσπιστεί ένα άρθρο που να αναφέρει: Για να γίνει κάποιος εθελοντής θα πρέπει να έχει εργασία ή εισοδήματα τέτοια που να του επιτρέπουν την άνευ εργασίας διαβίωση.
Διότι, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πηγαίνουν εθελοντές με την ελπίδα ότι μπορεί να βρουνκάποια δουλειά . Και μερικοί «σαλτιμπάγκοι», αυτή την ελπίδα του ανέργου βρίσκουν να εκμεταλλεύονται μέσω των... υψηλών συναισθημάτων τους περί Εθελοντισμού! Ας προσέχουμε κι ας πηγαίνουν εθελοντές πρώτα, όσοι έχουν την ιδέα...

Βρέθηκε ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης του Στρος Καν

Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ανοιχτή η Ακρόπολη από 08:00' έως 19:00'


Χθες το απόγευμα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, από το κατάμεστο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης,  ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε πως εφεξής η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, όλο τον χρόνο!
Επιτέλους, αρχίζει να εκλαμβάνονται σοβαρά οι εδώ ελληνικοί θησαυροί, καθώς αυτή η πολυετής αδιαφορία, κάπου δημιουργούσε καχυποψίες. Εκείνες οι απεργίες και οι καταλήψεις, από απλήρωτους φύλακες, ας ευχηθούμε να μείνουν στην ιστορία.
Μακάρι, να επαληθευθεί η υπουργική εξαγγελία και να μην την πάρουν τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φάρμακο κατά του καρκίνου (;)


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει μία είδηση σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου και όπως είναι φυσικό έχει αναστατώσει τους πάσχοντες από την επάρατη νόσο και τους συγγενείς τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί οι αρμόδιοι...
Συγκεκριμένα, η είδηση αναφέρει ότι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, στο Έντμοντον του Καναδά, κατάφεραν να θεραπεύσουν τον καρκίνο από την προηγούμενη εβδομάδα!
Είναι μια απλή τεχνική που χρησιμοποιεί ένα πολύ βασικό και πιστοποιημένο φάρμακο. Η μέθοδος υιοθετεί και χρησιμοποιεί αυτό το φάρμακο που έχει σαν βασικό συνθετικό την ουσία dichloroacetate, η οποία χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο για να αντιμετωπίζονται οι μεταβολικές αναταραχές. Και επειδή αυτή η ουσία χρησιμοποιείται χρόνια δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε παρενεργειών ή φόβος για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά της. 
Όπως σημειώνεται, αυτό το φάρμακο εν απαιτεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει ευρέως και φτηνά έναντι των δαπανηρών φαρμάκων κατά του καρκίνου, που παράγονται από τις φαρμακοβιομηχανίες.
Προ αυτού, καλείται η ελληνική, αλλά και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, να γνωμοδοτήσει σχετικά με αυτή την περίπτωση. Και το συντομότερο να ενημερώσει τον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει! Διότι όσο κυκλοφορεί αυτή η είδηση και δεν υπάρχει θετική ή αρνητική απάντηση, τόσο θα δημιουργούνται διάφορα σενάρια, τα οποία δεν θα είναι και τόσο κολακευτικά για τις φαρμακοβιομηχανίες, την ιατρική, αλλά και τη δημοσιογραφία…

19 Μαΐου: 92 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Πικρή» η αυριανή μέρα της 19ης Μαΐου, λόγω της συμπλήρωσης 92 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Μία ημέρα που πρέπει να μείνει για πάντα στις μνήμες των Ελλήνων και είναι κάπως περίεργο που δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από την ελληνική πολιτεία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι 353.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δεν πρέπει να μνημονεύονται μόνον από τους απογόνους τους, αλλά να ζουν στις μνήμες όλων των Ελλήνων – προσφύγων και μη.

Σιγοσβήνει το Χαμόγελο του Παιδιού...


Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν έχει παρά µόνο 2 μήνες ζωής κι ένα σωρό αγγελούδια θα γυρίσουν σε γονείς που τα κακοποιούν ή θα μείνουν στο δρόµο, γιατί τους γίνεται έξωση από το σπίτι που στεγάζουν τα παιδιά λόγω έλλειψης χρημάτων. Κάντε όλοι ένα μικρό κόπο και στείλτε μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανά SMS) ή καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 901.11.151515 (χρέωση 3,67  € ανά κλήση). Να βοηθήσουμε όλοι να µη χάσουν το σπίτι τους. Τα 2.5 € δεν θα λείψουν από κανένα!

Υπόθεση Στρος-Καν: Τι άλλο θ' ακούσουμε!


Σε… σήριαλ έχει εξελιχθεί η υπόθεση Στρος-Καν, καθώς συνεχίζεται η παραγωγή «ιστοριών»… Το τελευταίο «επεισόδιο» θέλει τον Ντομινίκ Στρος-Καν, να έχει πέσει θύμα ασθενούς ή φορέα Aids!
Συγκεκριμένα, η New York Post (πρώτη αποκάλυψε την υπόθεση) βγήκε με ένα περίεργο δημοσίευμα, που αναφέρει η 32χρονη καμαριέρα να είναι φορέας του Aids!
Γράφει, ότι η καμαριέρα διαμένει από το 2008 σε συγκρότημα κατοικιών του Μπρονξ, οι οποίες ενοικιάζονται αποκλειστικά σε ασθενείς με Aids ή φορείς HIV. Και σημειώνεται: Εκπρόσωπος της εταιρείας ενοικιάσεως επισημαίνει ότι πολιτική τους για να νοικιαστεί μια τέτοια κατοικία είναι ένας τουλάχιστον ενήλικας της οικογένειας να είναι φορέας ή ασθενής. Δεν  νοικιάζεται διαμέρισμα σε υγιή ενήλικα που έχει παιδί ασθενή του Aids. Επισημαίνεται δε ότι η καμαριέρα είναι χήρα και μητέρα ενός κοριτσιού και στο συμβόλαιο του σπιτιού, είναι η μοναδική ενήλικας!

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, θέλει την καμαριέρα να είναι Ελληνοαμερικάνα, εξαδέλφη της Τζένιφερ Άνιστον και φίλη της Κάρλα Μπρούνι! Μάλιστα,  σε αυτό το «στόρυ» υπάρχει και η… είδηση, ότι η καμαριέρα, μεταξύ άλλων, κατέθεσε: «Με έδεσε, με φίμωσε και μου φώναζε: τι σου κάνω Ελλάδα μου! Τι σου κάνω!».
Όμως η πρώτη ιστορία που κυκλοφόρησε ήταν η πλέον «άγρια». Ανέφερε ότι η καμαριέρα ήταν Ελληνίδα, έδινε ονοματεπώνυμο, τόπο καταγωγής και την πληροφορία ότι είχε στεφθεί Miss σε τοπικά καλλιστεία!
Και δύο απορίες:
1. Περί στοματικού έρωτα... Το "θύμα" δεν είχε δοντάκια;
2. Σε γαλλικό ξενοδοχείο, με μόνιμη σουΐτα για τον διευθυντή του ΔΝΤ, η καμαριέρα δεν γνώριζε ποιά πόρτα περνούσε;
3. Γιατί η καμαριέρα μπήκε σε δωμάτιο παρόντος του πελάτη, ενώ αυτό ρητώς απαγορεύεται;
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε…

"Απολογία" για το πολιτικό ήθος


Κομματικές ταμπέλες, σε αυτόν εδώ τον χώρο δεν... αναρτώνται, όσο κι να προσπαθήσει οποιοσδήποτε να μας επικολλήσει! Κι αυτό διότι, κάποιο «αστροπελέκι» διάβασε τα παρακάτω για τους φοιτητές που ανήκουν στον κομματικό χώρο του κ. Κουβέλη και... προθυμοποιήθηκαν να μας κολλήσουν χαρακτηρισμούς. Και απαντώ: Αν και ακομμάτιστος δεν έχω κανένα πρόβλημα για να κρίνω τους πολιτικούς από το πολιτικό ήθος τους. Έτσι μπορώ να «φωνάζω» ότι ο Φώτης Κουβέλης  διαθέτει πολιτικό ήθος! Όπως και άλλοι πολιτικοί άλλων κομματικών χώρων, που κατά καιρούς αναφέρομαι.
Το πολιτικό ήθος είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και όταν διακρίνεται, δεν είναι κακό να επικροτείται. Γιατί το πολιτικό ήθος, είναι κάτι που σπανίζει στον πολιτικό πολιτισμό μας...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Φοιτητές με ήθος Κουβέλη


Φοιτητικές εκλογές εν όψει και το Σπουδαστικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξέδωσε μία ανακοίνωση, η οποία εάν δεν ήταν μακροσκελής θα δημοσιευόταν ολόκληρη. Αναρτάται μέρος της και συστήνεται να διαβαστεί ολόκληρη με κλικ στο aristerok.wordpress.com, άσχετα με τα πολιτικά «πιστεύω» που έχει ο καθένας. Κι αυτό διότι, μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε να εκδίδεται φοιτητική ανακοίνωση «συγκρατημένη» και συγκροτημένη, χωρίς «επαναστατικές» εξάρσεις και ακρότητες. Και κάπου διακρίνεται το ήθος του Φώτη Κουβέλη να μεταλαμπαδεύεται… Μεταξύ άλλων, γράφουν:

Οι φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου συμπίπτουν  με την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της τρόικας  για την έγκριση της 5ης δόσης του «εθνοσωτήριου» δάνειου των 110 δισ. €. Στη συγκυρία της νεοφιλελεύθερης οικονομικής κρίσης-που για μας δεν είναι καθόλου συγκυρία, αφού οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της προηγούμενης της ΝΔ είναι τεράστιες-βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που φτάνει μέχρι και την  αναστολή  λειτουργίας ορισμένων από αυτών. Οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί, η έλλειψη υποδομών, η περικοπή συγγραμμάτων είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση πια ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι περικοπές στην παιδεία είναι, επιεικώς, δυσανάλογα μεγάλες συγκρινόμενες με τις περικοπές που έγιναν(;) στις εξοπλιστικές δαπάνες ή στα σώματα ασφαλείας, γεγονός που μπορεί να δώσει την χαριστική βολή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. 
Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες της  κρίσης, οι φοιτητές-σπουδαστές που ανήκουμε στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τοποθετούμαστε στα ζητήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.  
ΕΜΕΙΣ δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι:
- Στους επαγγελματίες συνδικαλιστές  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξήσουν το εκλογικό τους ποσοστό,  την ευκολία που περνάνε τα μαθήματα και την προσωπική τους επιρροή μέσα στα κόμματα τους. 
- Στους επαγγελματίες επαναστάτες που ο σκοπός τους στα πανεπιστήμια είναι να ρίξουν την κυβέρνηση ή έστω ένα γιαούρτι και  ένα καδρόνι σε όποιον έχει αντίθετη άποψη από το «συμφέρον του φοιτητικού κινήματος». Είμαστε απέναντι σε λογικές κηδεμονίας και ιδιοποίησης των αγώνων από μειοψηφίες.
- Στους μέτριους ή κακούς καθηγητές που αρνούνται την αξιολόγηση όπως και κόντρα στην εκμετάλλευση της αξιολόγησης από πολιτικούς παράγοντες και παραγοντίσκους – μάνατζερ.
- Στην κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος που συμβαίνει σε ορισμένα  πανεπιστήμια.
- Στους απαθείς και αδιάφορους, όπου ενδιαφέρονται να βολευτούν οι ίδιοι διευκολύνοντας και ομορφαίνοντας τον φοιτητικό τους βίο  με γαλαζοπράσινες σημειώσεις και διευκολύνσεις, πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια και «αποδράσεις» στο Bansko και στη Μύκονο.
- Στη γηπεδοποίηση των φοιτητικών συνελεύσεων με τραμπουκισμούς, βία  και πληρωμένους μπράβους που αποτρέπουν τον απλό (και μη φανατισμένο) κόσμο από το να συμμετάσχει σε συλλογικές διαδικασίες.
- Στην κουλτούρα της αντιγραφής και των αγορασμένων εργασιών και πτυχίων που οδηγούν σε ημιμαθείς και (αν)αξιοπαθούντες χωρίς κανένα αυτοσεβασμό και κύρος πτυχιούχους.  

Κρίμα Ντομινίκ, δεν άξιζε ο κόπος...

Το όνομά της είναι Ophelia Famotidina και πρόκειται για την καμαριέρα του νεοϋορκέζικου ξενοδοχείου "Sofitel", που για την... ομορφιά της υφίσταται τόσους εξευτελισμούς σήμερα ο εις έτι ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kah. Τι της ζήλεψες ρε Ντομινίκ; Εκτός και την φοβήθηκε, πήγε να την κοπανήσει και η Οφηλία προσβλήθηκε από την αυτομόλησή του και τον... εκδικήθηκε! Κρίμα, δεν άξιζε ο κόπος...

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στρος Καν... delenda est!


Με χειροπέδες ο... κακούργος!

Μετά το πάθημα του Ντομινίκ Στρος Καν, ίσως θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, οι κατέχοντες υψηλές θέσεις και έχοντες πάθη και αδυναμίες, καθώς οι «ιδιοτροπίες» μπορούν να μετατραπούν σε όπλα κατά του ιδίου του εαυτού τους. Και να πεις ότι ο κ. ΔΝΤ είχε κανένα βίτσιο, πάει στο διάολο! Εκτός και αν θεωρείται σεξουαλικώς ανώμαλος και ποινικώς κολάσιμος, ο άνδρας στον οποίο του αρέσουν οι γυναίκες! Αυτό όμως, δεν μπορεί να συμβαίνει στη Νέα Υόρκη, καθώς η παγκόσμια μητρόπολη δεν είναι σαν την... Αθήνα και η ανδρική «τρυφερότητα» με τα «τρελλά αγόρια» δεν κατακλύζει τα τηλεοπτικά καντράν! Έτσι, δεν αποτελεί περίεργο φαινόμενο να αρέσουν σε έναν άνδρα οι γυναίκες. Αλλά, πρέπει να προσέχει τις... κακοτοπιές! Και πιό πολύ κινδυνεύουν, οι αλκοολικοί, οι χαρτοπαίκτες και οι «γυναικάδες», παρά οι «άλλες»!
Κάποιοι είπαν ότι κατά τα άλλα... αντιπαθής κ. Στρος Καν, έπρεπε να λάβει τα μέτρα του και να μην δέχεται καμαριέρες στο δωμάτιό του. Μα, εάν του την είχαν στημένη, μπορεί να τον κατηγορούσαν ότι πήγε να βιάσει κανέναν δίμετρο αράπη! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Άμα σ’τη στήσουνε, σ΄τη «φέρανε»! Δεν ‘πά να κλειδωθείς, θα σ’την πετάξουν από το παράθυρο τη... Μόνικα!
Επί του «ψητού»... Κάτι τέτοια «πατήματα», μπορεί να μην σημαίνουν και πολλά πράγματα για εμάς τους Έλληνες, καθώς κάποιοι θέλουν να αγνοούν ότι γειτονικές χώρες εκπαιδεύουν στελέχη κάποιων υπηρεσιών, ώστε η φαρέτρα τους να διαθέτει στοιχεία ικανά να μπορούν να διαπομπεύσουν ή να απειλήσουν, πολιτικούς ή διπλωμάτες άλλων χωρών. Αυτά.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Την "πάτησε" ο Στρος Καν!

Ξάφνιασε η είδηση για την σύλληψη τού Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη, επειδή τα "έριξε" σε μία καμαριέρα. Βέβαια, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν την "έπεσε" ο κ. Στρος Καν στην καμαριέρα, ή μήπως του την "έπεσε" η νεαρά και μετά έκανε την καταγγελία! 
Μπορεί από τα χείλη της να μην ακούστηκε το "εβιάσθην εθελεουσίως", αλλά κάτι τέτοιο μυρίζει...
Και μέχρι τότε ο κ. Καν, δεν πρέπει να τραγουδάει ούτε το... "Στρος.. το στρώμα για δυό", γιατί η Μαριάννα θέλει μεν τον Πρόεδρο της Γαλλίας, ζωηρούλη, αλλά όχι και βιτσιόζο!
*** Άγνωστη παραμένει η μέχρι τώρα θέση του κ. Μπερλουσκόνι...

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Εκδήλωση στο Σύλλογο της Πόλης ΜΑΣ


«H στρατηγική του νεο-οθωμανισμού και το μέλλον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης», είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει στην τελετών του Μεγάρου ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα).
Η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου (19:30’), συνδιοργανώνεται με το Σωματείο «Άρδην» και θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και ο πρέσβης επιτιμή Θέμος Στοφορόπουλος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 
Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, μετά την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Αντώνης Λαμπίδης, Πρόεδρος (φωτό).
Μαργαρίτα Γεωργοπούλου, Αντιπρόεδρος.
Νίκος Βασιαγεώργης, Γεν. Γραμματέας.
Θεόδωρος Ισαακίδης, Ειδ. Γραμματέας.
Θεμιστοκλής Τζαμκιράνης, Ταμίας.
Μαρκέλλα Λημνίδου, Έφορος.
Και Μέλη οι Γιώργος Κεχαγιαδόπουλος, Φοίβος Κουβαράς, Θεμιστοκλής Παχόπουλος