Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος - Παπαϊωάννου για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς


Σε κοινή δήλωσή τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μόνον… κακοήθεις δεν χαρακτηρίζουν τους παραιτηθέντες Οικονομικούς Εισαγγελείς και πληροφορούν ότι υπήρχε προσχέδιο για τις αρμοδιότητες του Οικονομικού Εισαγγελέα για να αναλάβει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντί του αντεισαγγελέα εφετών.
Συγκεκριμένα γράφουν: «Με τη δημόσια αυτή κίνηση των παραπάνω αντεισαγγελέων εφετών επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους. Αυτό πλήττει βαθειά το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς ως παρέμβαση στο έργο τους εκλαμβάνεται η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αναλαμβάνει, αντί για αντεισαγγελέας εφετών, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!».
Και συνεχίζουν:
«Άρα, η ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό εκλαμβάνεται από τους δύο παραπάνω αντεισαγγελείς εφετών ως προσβολή και ως παρέμβαση, την οποία προφανώς θα ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μήπως οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και ο επικεφαλής τους Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν μικρότερο ζήλο, παρέχουν περιορισμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας και είναι επιρρεπείς στη συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων ή δεκτικοί εξωθεσμικών παρεμβάσεων;».
Η ανακοίνωση είναι… βενιζέλειας έκτασης, και τελειώνει αναφέροντας:
«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς τεταγμένους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ σημαντικά και συγκεκριμένα βήματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής με την ενεργοποίηση των ποινικών φορολογικών διατάξεων και είναι κρίμα να δημιουργούνται τώρα εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου