Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα τέλη κυκλοφορίας ποινικοποιούν την ανέχεια

Σμπαράλια η Ελλάδα από τα κατά
καιρούς βλαχαδερά της εξουσίας.
Διήμερο τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, σήμερα και αύριο. Οι μεν τρέχουν για να προλάβουν την προθεσμία για κατάθεση των πινακίδων και οι δε το πρόστιμο! Στην περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα τέλη σήμερα, από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα τα πληρώσει στο διπλάσιο! Και έτσι ποινικοποιείται και η ανέχεια!
Σε πιο τραγική θέση είναι εκείνοι οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν προλάβουν να καταθέσουν τις πινακίδες, καθώς εκεί πήγαν να γλυτώσουν τα τέλη, θα τα πληρώσουν στο διπλάσιο!
Κάπου εδώ, το υπουργείο Οικονομικών, αιώνες… τώρα, δεν μας τα λέει καλά και δεν ξέρουμε εάν αυτή η «τιμωρία» συνάδει με τους ευρωπαϊκούς νόμους.
Δηλαδή: 
1. Με ποιό σκεπτικό η ληξιπρόθεσμη οφειλή των τελών κυκλοφορίας δεν ακολουθεί τον κανόνα όλων των άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών με το 1% τον μήνα, αλλά επιβάλλεται πρόστιμο 100%;
2. Με ποιό σκεπτικό το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας είναι «μασίφ» και δεν υπολογίζεται με τους μήνες κυκλοφορίας ενός οχήματος;
Μόνον η περίπτωση των τελών κυκλοφορίας και των άλλων φορολογικών μέτρων κατά των αυτοκινητιστών, δείχνει τι είδους αυταρχικό κράτος έχει στηθεί για τους Έλληνες πολίτες. Ένα πελατειακό καθεστώς, αισχίστου ασιατικής μορφής, το οποίο αντί να γίνεται πιο ανθρώπινο, τόσο σκληραίνει και καταντά να ακολουθεί μία προοδευτική συρρίκνωση των ελευθεριών του πολίτη.
Τώρα, εάν συμπεριληφθούν στα ερωτήματά μας και τα άλλα μύρια όσα καταπιέζουν τον πολίτη, οδηγούν την χώρα στην εξαθλίωση και αφαιρούν κάθε δικαίωμα για οράματα από τη νέα γενιά, τότε γίνεται πιο ευδιάκριτη η κατολίσθηση που υφίσταται αυτή η αιματοβαμμένη πατρίδα.
Τόσοι «εθνοσωτήρες» και τόσοι «εθνοπατέρες» πέρασαν και ούτε ένας δεν βρέθηκε για να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν τον μονίμως ριγμένο λαό, που με τα σημαιάκια και τα «ζήτω» του, άλλους τους πήρε από τα χωριά και άλλους από τα… κολλέγια, για να τους αναδείξει σε δυνάστες του. Κι ούτε ένα «ευχαριστώ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου