Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Καημένε κ. Πρόεδρε...

Εxactement!..
«Το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ αναλαμβάνουν την οικονομική διακυβέρνηση σηματοδοτεί μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική πρόοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάσταση, όταν όλα ήταν οργανωμένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κομισιόν και το Σύμφωνο Σταθερότητας».
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην «Le Monde» ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και επισημαίνει: «Πρέπει να δούμε πως μια νέα Ευρώπη γεννιέται: μια Ευρώπη της ευρωζώνης, στην οποία οι λέξεις κλειδιά θα είναι σύγκλιση οικονομιών, δημοσιονομικών κανόνων και φορολογίας».
Όταν ο κ. Σαρκοζί έχει από τη μια πλευρά τον Φρανσουά Ολάν και από την άλλη τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν, υποψήφιους για την Προεδρία, τότε μόνον θυμάται την Ευρώπη των… οραμάτων μας! Την Ευρώπη των πολιτών και άλλα παραμύθια… Είναι λίγο αργά.
Δυστυχώς, όχι μόνον η Γαλλία, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη έτρεφε ελπίδες στο πρόσωπο του άλλοτε δυναμικού Νικολά Σαρκοζί, αλλά ο υψηλά ιστάμενος Γάλλος πολιτικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος του… Αφού έγινε υποχείριο της Άνγκελα Μέρκελ και της παρανοϊκής γερμανικής οικονομικής πολιτικής, τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχει ένα «θηρίο» που το λένε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο δεν «βλέπει» ανθρώπους, αλλά μόνον αριθμούς. Ταυτόχρονα επικροτούνται τα μέτρα για εξαθλίωση διαρκείας των ευρωπαϊκών λαών. Φιρί-φιρί το πάνε οι Ευρωπαίοι «ηγέτες», για καμμιά άλλη νύχτα του… Αγίου Βαρθολομαίου. Εκτός και αν οι "ηγέτες" σταματήσουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα της εντολές του κάθε άπληστου ανθρωποειδούς κερδοσκόπου.
*** Και για να μη λέμε εμείς οι Έλληνες ότι πάντα μας φταίνε οι ξένοι, ας σημειωθεί κάτι:
Ο Προϋπολογισμός του 2010 προέβλεπε στρατιωτικές δαπάνες 90 δισ. ευρώ και ο Προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει στρατιωτικές δαπάνες… 170 δισ. ευρώ! Και όπου «στρατιωτικές δαπάνες» σημειώστε: Γερμανία και Γαλλία! Αυτό, έτσι σαν «κερασάκι» στην τούρτα της κοροϊδίας. Να σου δίνουν τα «πικρά» δάνεια με τη σταγόνα για να σου τα παίρνουν «ζεστά-ζεστά», με αναλώσιμα και ανανεώσιμα υλικά πολέμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου