Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ποιούς ικανοποιεί η προφυλάκιση του π. Εφραίμ


Σε λιγότερο από δύο ώρες (14:00’) εκπνέει η προθεσμία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, προκειμένου να προφυλακιστεί επειδή αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου.
Ήδη άρχισαν να σημειώνονται αντιδράσεις και ιδιαίτερα από τη Ρωσία, ενώ από  διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους έχει ξεκινήσει μία «παπαδίστικη» και σουρεαλιστική αρθρογραφία η οποία ίσως και να παρεμποδίζει το έργο της νομικής υπεράσπισης του π. Εφραίμ.
Εν τω μεταξύ, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η σύναξη της Ιεράς  Επιστασίας του Αγίου Όρους και σε λίγες ώρες αναμένεται κάποια ανακοίνωση με την επίσημη θέση της Ιεράς Κοινότητας.
Η δε προφυλάκιση του π. Εφραίμ αναμένεται να γίνει αύριο, αφού από το πρωί παρουσιάζει βελτίωση η κατάσταση της υγείας του και αναμένεται η τελική διάγνωση, προκειμένου να διακομιστεί για εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό.
Η επικείμενη προφυλάκιση τού ηγούμενου της Ι.Μ. Βατοπεδίου, θα ικανοποιήσει δύο πλευρές. Εκείνους που πάνω στην οδύσσεια του π. Εφραίμ θα χτίσουν πολιτικές καριέρες και κάποιους άλλους που στο πρόσωπο του Αγιορείτη ηγούμενου «είδαν» να ξεπλένεται όλη η βρωμιά που έχει καθηλώσει την πατρίδα μας.
Έτσι, από την προφυλάκιση του π. Εφραίμ, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα αγγέλων...

2 σχόλια:

  1. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφαση για την προφυλάκιση δεν αποτελεί εκτέλεση εντολής έξωθεν, από "προστάτες" που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ολοκλήρωση ανόμων σχεδίων; Στην εποχή μας καλό είναι να κρατάει κανείς πολλές υποψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καθημερινή όξυνση της κρίσης προκαλεί ένα κύμα επιστροφής στο Θεό και την Εκκλησία . Το σύστημα τρέμει κάτι τέτοιο γι αυτό επιχειρεί παντί σθένει να το ανακόψει .

    (Στ. Παπαθεμελής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή