Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Υπόθεση π. Εφραίμ: Αναμένονται εξελίξεις

Ξεσηκωμός πιστών για την υπόθεση του π. Εφραίμ και μέσα από εκκλησιαστικούς ιστότοπους καλούνται αφ' ενός να αποστείλουν επιστολές και φαξ διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αφ' ετέρου προειδοποιούν ότι στην περίπτωση προφυλάκισης του ηγούμενου της Ι.Μ. Βατοπεδίου, θα στρατοπεδεύσουν έξω από τις φυλακές.
Κατά μία άλλη πληροφορία, ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει φρουρούμενος στο κελί του στην Ι.Μ. Βατοπεδίου μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης. 
Εν τω μεταξύ, βαθιά ανησυχία εκφράζει το Ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου σχετικά με την απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης». Την ίδια ώρα, πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων. 
Εξ άλλου, χθες κατά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, λέγεται ότι συζητήθηκε αυτή η υπόθεση που έχει προξενήσει έκπληξη, εντυπώσεις και ερωτηματικά.
Στην πλειοψηφία τους τα ελληνικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής όχι μόνον δεν δείχνουν να αντιδρούν, αλλά εκφράζεται και ικανοποίηση για την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου. Κάποιο ραδιόφωνο μάλιστα, χθες το μεσημέρι έδινε την είδηση ότι "ο π. Εφραίμ... κρύβεται μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής" για να μεταδώσει αργότερα ότι την κλήτευση για την σύλληψή του θα την λάβει την Τρίτη, λόγω γραφειοκρατίας"! 
Η υπόθεση Βατοπεδίου "πουλάει" και εξ άλλου είναι ένα θέμα που άνετα μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από τα τραγικά μέτρα που έρχονται και πρέπει κάπου να περάσουν σε δεύτερο πλάνο...
*** Με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης του π. Εφραίμ ο Μητροπολίτης Προικονήσου π. Ιωσήφ, έγραψε ένα ποίημα, με πρωτεύοντα τον στίχο:
Καλά Χριστούγεννα!

1 σχόλιο:

  1. Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά και... καλά μας μυαλά ημών των Ελλήνων, διότι πάσχουμε στον "πύργο ελέγχου", όπως έλεγε κάποιος αυτές τις μέρες. Αποπροσανατολισμός είναι το όνομα του παιχνιδιού, Κύριος οίδε με ποιο σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή