Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο π. Εφραίμ στον Κορυδαλλό και οι "Βαραβάδες" για... σκι!


Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση τού ηγούμενου π. Εφραίμ, θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται ικανοποιημένη, επειδή έτσι δρομολογούνται και έμπρακτα οι διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν εξαιρεθεί από τις κατηγορίες οι κυρίως υπεύθυνοι για το σκανδάλο, αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί και τόσο, καθώς θεωρείται πλέον δεδομένο ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί και τα λαμόγια πάντα γλυτώνουν! Παρ’ όλα αυτά, στο πρόσωπο του π. Εφραίμ, κάποιοι είδαν όλη τη «βρωμιά» της Ελλάδας και εκδηλώνουν από το απόγευμα την... ικανοποίησή τους! Όσο περί των... Βαραβάδων, ούτε κουβέντα!
Εκείνο που κάνει κυρίως εντύπωση, δεν είναι μόνον η απόφαση για προσωπική κράτηση του ηγούμενου π. Εφραίμ, αλλά η επιλογή της ημέρας που έγινε αυτό. Παραμονή Χριστουγέννων και λίγο πριν το «... επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία...» να εντέλλεται  η προφυλάκιση ενός ορθόδοξου ιερομόναχου, της προσωπικότητας του π. Εφραίμ και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Κάτι που μπορούσε να γίνει λίγες μέρες μετά.
Για όσους έχουν περάσει από το Περιβόλι  της Παναγιάς, είναι  γνωστό ότι η ταπείνωση για έναν μοναχό δεν είναι τιμωρία, αλλά ανύψωση! Όσο περίεργο και αν φαίνεται, έτσι συμβαίνει. Και είναι κουτό να πιστεύεται ότι για τον π. Εφραίμ, αποτελεί τιμωρία όταν καλείται να σηκώσει τον Σταυρό του.
Το αν ο π. Εφραίμ είναι ένοχος για το σκάνδαλο Βατοπεδίου ή όχι, ή αν έπεσε θύμα απατεώνων με ή χωρίς ασυλία, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και ο χρόνος...
Όμως, στην περίπτωση που κάποιοι «επώνυμοι» δεν αρνηθούν τον π. Εφραίμ πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», τότε ίσως συμβούν ανατροπές. Αλλά αυτό, δεν είναι και τόσο εύκολο για ανθρώπους όλων των εποχών και των καταστάσεων...
Ο κάθε αναγνώστης θα διερωτάται πώς ο γράφων λαμβάνει αυτή την εκτός συρμού θέση. Ο λόγος είναι ένας. Ως απλός προσκυνητής στην Ι.Μ. Βατοπεδίου -πριν και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου- έχω δεχθεί την ευλογία του π. Εφραίμ, έχω ακούσει τον λόγο του, έχω σχηματίσει μία ειικόνα για τον φωτισμένο αυτόν άνθρωπο και έχω πάρει αντίδωρο από το χέρι του. Τον τιμώ!
* Ουδεμία φιλική ή επαγγελματική σχέση είχα ή έχω με πρόσωπα που τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, δεν διαθέτω βίλλα και μένω στο ενοίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου