Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έκκληση για ενότητα της Κεντροαριστεράς

«Οφείλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη, όλες οι οικολογικές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να ενωθούμε σε μια μεγάλη δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης που θα προσφέρει την θετική διέξοδο από την κρίση».
Αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κανέναν «μεγάλο» πολιτικό, ή σε κάποιον τηλεοπτικό «μαϊντανό» που έπρεπε κάτι να πει, αλλά σε έναν βουλευτή, χωρίς προβολή και δίχως «σταριλίκι» ο οποίος είχε το θάρρος να τα βροντήξει από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επειδή η συνέιδησή του δεν άντεχε να πει «ναι» σε Μνημόνια και τέτοια.
Πρόκειται για τον Βασίλη Οικονόμου, που το εν λόγω  ιστολόγιο δεν κρύβει ότι βρίσκει θετική και απαραίτητη την παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου.
Είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον συνάδελφο Γιάννη Δημαρά και είχαν δημιουργήσει το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών». Ξαφνικά σταμάτησαν την κοινή τους πορεία και ο Βασίλης Οικονόμου τέθηκε επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Πολίτες». Και ως επικεφαλής του Κινήματος έκανε την παραπάνω δήλωση.
Μία δήλωση που αναρτάται, προκειμένου να υποδειχθεί σε πόσο «αούμπαμπα» κατάσταση βρίσκονται οι αριστερές και κεντροαριστερές δυνάμεις της χώρας!
Να συμβαίνουν  όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας και οι «προοδευτικές» δυνάμεις να είναι διαχωρισμένες και να γίνονται εκκλήσεις για... συνένωση! Είναι δυνατόν, να υπάρχει διάσπαση τώρα που καιγόμαστε και η κεντροαριστερά να βρίσκεται δυό βήματα από την εξουσία; Ακόμη και αυτές οι υποτυπώδεις δημοσκοπήσεις, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια και τη δύναμη του κ. Κανένα
Τι να συμβαίνει άραγε; Πρόκειται περί ανικανότητας των επικεφαλής των αριστερών και κεντροαριστερών  δυνάμεων ή μήπως υπάρχει λόγος ώστε να υπόκεινται στις... διατάξεις τού «διαίρει και βασίλευε»; Θα τα ξαναπούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου