Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αύριο οι "Ελεύθεροι Πολίτες" και... μεθαύριο;

Αύριο στις 6 μ.μ. πραγματοποιείται η πρώτη πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της νέας πολιτικής κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες», στα γραφεία της Κίνησης (Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, 1ος όροφος, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο).
Όλα είναι έτοιμα λοιπόν και με... βούλα το λογότυπο, ώστε οι «Ελεύθεροι Πολίτες», από Δευτέρα, να δηλώσουν δυναμική παρουσία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Με ένα λακωνικό μήνυμα, μέσω της ΝΕΤ, ο επικεφαλής του Κινήματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, έδωσε ένα στίγμα. Είπε:
«Οι “Ελεύθεροι Πολίτες” ως νέα πολιτική κίνηση ζητούν να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου. Η εκμηδένιση του εισοδήματος του λαού είναι η βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Απαιτείται η ενότητα της κεντροαριστεράς και η διατύπωση της προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης για την θετική διέξοδο από την κρίση!».
Εν τω μεταξύ, η παρουσία του Βασίλη Οικονόμου, στο βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη. Όχι τόσο επειδή προκάλεσε τους συναδέλφους τους με το «Βγείτε επιτέλους από τον γυάλινο κόσμο της Βουλής!», αλλά επειδή μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως:
«Αποφασίστε πού και πόσο μπορεί να οπισθοχωρήσει αυτή η Κυβέρνηση, για να αποφασίσουμε και να κρίνουμε τον καθένα. Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Δεν ψήφισα όλα τα προηγούμενα νομοσχέδια από το Μάιο του 2010. Θέλω να πω ότι δεν είμαι ευτυχής και χαρούμενος. Δεν μπορώ να βοηθήσω να «σωθεί» η πατρίδα με τον τρόπο που προτείνει ο κύριος Πρωθυπουργός. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής και τίμιος απέναντι στους συμπολίτες μου, απέναντι στους ανθρώπους που με τίμησαν το 2009 με μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή με αυτά που είχα πει τότε -όπως και όλοι όσοι ήμασταν τότε στο ΠΑΣΟΚ- και να είμαι συνεπής με αυτά που λέω και συνεχίζω και λέω. Πρέπει να ξέρουμε ότι λίαν συντόμως θα έρθει ο χρόνος της κρίσεως.
Εδώ στην Βουλή κάποιοι ζούνε σε έναν γυάλινο κόσμο. Εδώ ο καθένας δίνει θάρρος στον άλλον. Και όλοι μαζί είσαστε δυνατοί. Αλλά είσαστε στον μικρό γυάλινο κόσμο της Βουλής. Έξω είναι τα δύσκολα και εκεί θέλω να δω τους λεβέντες και αυτούς οι οποίοι εκεί θα ισχυρίζονται με τον ίδιο τρόπο, στους καφενέδες της περιοχής τους όμως, στα πεζοδρόμια της περιοχής τους, στα εργοστάσια της περιοχής τους, στις γειτονιές της περιοχής τους, τα ίδια που λένε εδώ μέσα. Εκεί όμως δεν βλέπω απέναντί μου κανέναν. Εκεί θέλω να υπάρξουν οι τοποθετήσεις, οι καθαρές κουβέντες απέναντι στους συμπολίτες μας»...
Και...
Οι "Ελεύθεροι Πολίτες" από 'δώ - το "Άρμα Πολιτών" από 'κεί, άλλες δυνάμεις σκόρπιες και η Κεντροαριστερά στη γωνία. Περιμένει να δει κάποια ενοποίηση δυνάμεων, μήπως έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει αύριο σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η ισχύς εν τη ενώσει και ώρα για σύνοδο δυνάμεων, κάτω από μία "ομπρέλα", κάτω από μία ηγεσία. Ως πότε παλληκάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου