Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διαδικτυακή ενημέρωση και... πάσης Ελλάδος!

Χωρίς κανένα σχόλιο, δημοσιεύεται ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, για την προάσπιση του δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας. Γράφει:
Η δικαιοσύνη πέρα από τα θεσμικά όργανα και τους νόμους, πηγάζει και από τη δημοσίευση. Την ειλικρινή, χωρίς εμπάθεια και σκοπιμότητες ενημέρωση.
Ευτυχώς, για την Ελλάδα οι ανεξάρτητες φωνές στον Τύπο και ειδικά στη διαδικτυακή ενημέρωση - bloggs και sites - καλύπτουν αυτή τη μαύρη τρύπα στην ενημέρωση, που σκοπίμως έχει δημιουργηθεί από τους έξωθεν και έσωθεν δυνάστες μας.
Εμείς, όλοι που συμμετέχουμε στο «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», δεν έχουμε να πούμε παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους συμπολίτες μας και στους δημοσιογράφους, που προς πείσμα των καιρών, παλεύουν για την Ελευθεροτυπία και την ενημέρωση χωρίς «παρωπίδες» και «κουκούλες».
Είμαστε δίπλα, σε κάθε Έλληνα που υποφέρει και θα πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων μαζί με τους υπόλοιπους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, ώστε αυτή η χώρα να σηκωθεί ξανά και να πάρει τη θέση που της ανήκει.
* Ε, όχι! Θα γίνει σχόλιο, διότι μέσα από τις παραπάνω αράδες, φανερώνεται μια πικρή αλήθεια, που είναι η περιορισμένη ελευθεροτυπία στη χώρα μας και μάλιστα σε σημείο που να πλήττεται βάναυσα η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Διότι, όταν από τα επίσημα ΜΜΕ δεν μεταδίδονται οι ειδήσεις όλων των κομμάτων, τότε κάτι συμβαίνει στη… Δανιμαρκία! Και επειδή τα «μικρά» κόμματα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα δημοσιότητας, γι’ αυτό ίσως το «Άρμα Πολιτών» εξέδωσε την εν λόγω ανακοίνωση, ευχαριστώντας την διαδικτυακή ενημέρωση και τις ανεξάρτητες φωνές στο Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου