Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κάποιος μίλησε περί εθνικής κυριαρχίας...


Όταν τον Φεβρουάριο του 2005 η τότε Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, προσφωνούσε τον κ. Κάρολο Παπούλια για την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων του είχε πει:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
 
Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζύ, μεταξύ άλλων είπε: «Καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις για χώρες στις οποίες δεν έχουμε εκλεγεί».

Η δε ακροτελευταία 4η παράγραφος του άρθρου 120 του Συντάγματος των Ελλήνων, αναφέρει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Να δούμε, με τι μούτρα θα πάνε μερικοί στην παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου