Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πώς μια κακή έκθεση... σώζει την ελληνική οικονομία

Από το 
www.voria.gr

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο. Στο ξεκάθαρο αυτό συμπέρασμα καταλήγει πλέον, με σχετική έκθεσή της, η αρμόδια διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή είναι η αρνητική είδηση της ημέρας. Υπάρχει, όμως και η θετική. Το σύνολο του ευρωπαικού δημόσιου χρέους, κατά μέσο όρο, έχει σπάσει πλέον το όριο του 100%. Οπότε βρίσκεται σε κακή κατάσταση, επίσης.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια για τη διάσωση της ευρωπαικής οικονομίας, στο σύνολο της, και στην προσπάθεια αυτή θα ενταχθεί τελικώς και το «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης, η Ελλάδα. Στη πραγματικότητα, η ελληνική οικονομία διασώζεται εξαιτίας της κακής εικόνας που εμφανίζει στο σύνολο της η ευρωπαική οικονομία.
Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς, δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη. Η Αθήνα είναι κοινωνός αυτής της έκθεσης και των αποτελεσμάτων της, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αισθάνεται …εθνική υπερηφάνια, αλλά όμως αφήνει ένα παραθυρο αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα, μέσα από τη συνολική προσπάθεια που θα αναληφθεί για τη διάσωση του ευρώ. Μένει να φανεί το αποτέλεσμα της, μέσα στην επόμενη πενταετία, το πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου