Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για τους «ξερόλες κηπουρούς»

Του 
Δημήτρη 
Κωνσταντάρα





Ένα πραγματικά έντονο και ιδιαίτερα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου σημειώθηκε την Πέμπτη στο Εντευκτήριο της Βουλής, κατά το οποίο, σύμφωνα με… ευήκοους «θαμώνες», μερικοί των οποίων ήταν ιδιαιτέρως πρόθυμοι να ενημερώσουν τα ΜΜΕ βουλευτές, η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη (που καθόλου δεν μασάει τα λόγια της) αλλά και ο βουλευτής Β' Πειραιώς Γιάννης Διαμαντίδης επιτέθηκαν με σφοδρότητα- ευτυχώς μόνο λεκτικά- στον κ. Μόσιαλο με αφορμή τηλεοπτικές δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος εξελέγη βουλευτής μόλις το 2009 και δεν χαίρει προνομίων.
Δεν είχαν άδικο. Ο κ. Μόσιαλος, με ένα έντονα ειρωνικό προς τους πάντες «χαμογελάκι» του τύπου «ποιοί είστε εσείς και ποιος είμαι εγώ», εμφανίσθηκε σε παράθυρο του τηλεοπτικού καναλιού ALTER από το περιστύλιο της Βουλής , ύστερα από αγωνιώδη και μακρά αναζήτησή του από τους αρμόδιους και προσπαθώντας να απαντήσει στον παρουσιαστή κ. Χατζηνικολάου και τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρκόπουλο, είπε επανειλημμένα τη φράση «μη μού τα λέτε αυτά εμένα, εγώ ήρθα στην πολιτική πριν από δυο χρόνια, σε άλλους πέστε τα» και μίλησε και για «προνόμια» που δεν έχει.
Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι «αυτά που είπες είναι απαράδεκτα» και ότι «προσβάλλεις υπουργούς και βουλευτές». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε στον κόσμο κι έρχεσαι εσύ και μιλάς για βουλευτικά προνόμια».
Όπως πληροφορήθηκα, πολύ πιο αγανακτισμένη ήταν η κυρία Μερεντίτη που του είπε σε έντονο ύφος: «Και τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Είσαι ανεπιθύμητος στο Εντευκτήριο. Εδώ είναι χώρος... προνομιούχων βουλευτών».
Μετά το επεισόδιο ο κ. Μόσιαλος αποχώρησε και συνοδευόμενος από τον Γ. Ελενόπουλο, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κάθισε για λίγο στο καφενείο της Βουλής και κατόπιν έφυγε.
Σύμφωνα με blogs που δημοσίευσαν τα «μεταδιδόμενα» από τους ωτακουστές, «ενδεικτικά του ηλεκτρισμένου κλίματος που επικρατούσε» ήταν τα σχόλια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονταν ενοχλημένοι έναντι του κ. Μόσιαλου λέγοντας ότι «δεν μπορεί οι κηπουροί να βγαίνουν και να μιλούν για προνόμια».
Στο εντευκτήριο πήγε πολύ γρήγορα και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος για να κατευνάσει τα πνεύματα και σχολίασε: «Εγώ είμαι ένας λαϊκός πρόεδρος και είμαι με τους λαϊκούς βουλευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου