Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσισαν και διέταξαν: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες άνεργοι!

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη έκτακτη εισφορά, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τους εξαιρέσει από τους υψηλούς συντελεστές προσδιορισμού του νέου διετούς φόρου. Κι αυτό μετά από τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Προ αυτής της δραματικής εξέλιξης η ΓΣΕΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και δείγμα αναλγησίας την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στη ρύθμιση για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και τους επιδοτούμενους ανέργους.
Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι εξασφαλίζουν με δυσκολία τα προς το ζην και πολλοί απ΄ αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της τους στερεί το πενιχρό εισόδημά τους.
Ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση η επιχειρούμενη απαλλαγή των ξενοδόχων από το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ,με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται από την τουριστική βιομηχανία. Αρκετά προκλητικά προνόμια έχουν αποσπάσει οι μεγαλοξενοδόχοι στο όνομα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας.
Ας μας απαντήσουν όσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις εάν την οικονομία στηρίζουν αποκλειστικά οι μεγάλες τουριστικές μονάδες και όχι το σύνολο των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και οι επιδοτούμενοι άνεργοι αφού κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα για όσους έχασαν τη δουλειά τους και οι οποίοι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς μέρα με την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου