Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είπε ο Γιάννης Δημαράς στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός», παραχώρησε, σήμερα, το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Δημαράς μιλώντας για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ενημέρωση της Βουλής για την κατάσταση στη Μεσόγειο και την Κύπρο.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών αναρωτήθηκε, γιατί ο Πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του για τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη δεν συμπεριέλαβε και το Αιγαίο. Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν εγκαινιάστηκε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Ο κ. Δημαράς αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι στην ουσία έχει καταργηθεί, δεν υπάρχει. Είναι μία κυβέρνηση η οποία καθημερινά αυτοδιαψεύδεται και αντιφάσκει. Έχει διαπιστωθεί ότι λέει ψέματα από την ημέρα που έλαβε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. Η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Δημαράς έχει προδώσει την λαϊκή εντολή, άλλη ήταν και άλλη εφαρμόζει. Εκποιήθηκε η δημοκρατία σε ολιγαρχία, υπογράμμισε, και φοβάμαι τα περισσότερα και τα πλέον δύσκολα και δεινά γιατί δεν μπορεί μια μειοψηφία να παίρνει αποφάσεις και να τις επιβάλλει στον ελληνικό λαό.
Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών είπε:
«Περιμένω να ακούσω και τις απόψεις του κ. Σαμαρά εδώ στη ΔΕΘ  για το τι ακριβώς εκτιμά σε σχέση με το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό. Ειλικρινά θα είναι εντυπωσιακό να ακούσουμε σήμερα ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. Όπως θα θυμάστε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού εδώ δόθηκε με τρεις ώρες καθυστέρηση – προσβολή και για τον μακεδονικό λαό, αλλά και για τους δημοσιογράφους – για να προηγηθεί η επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά πριν ανακοινωθεί το νέο χαράτσι που αποφάσισε το άτυπο υπουργικό συμβούλιο εν Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαμαράς τότε δεν διατύπωσε  ή εξέφρασε την αντίθεσή του, όπερ σημαίνει ότι συμφώνησαν για αυτό το χαράτσι».
Ο Γιάννης Δημαράς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μεταξύ άλλων είπε:
-Για συνεργασία του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών με άλλα κόμματα
«Συζητάμε και με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και με το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και με πρόσωπα που βρίσκονται σε πολιτικούς οργανισμούς εκτός Κοινοβουλίου. Εμείς ευελπιστούμε ότι μπορεί να υπάρξει στην προοπτική των πολιτικών εξελίξεων ένας χώρος με μια ξεχωριστή δυναμική που να δώσει μια  τρίτη απάντηση σ’ αυτό που ονομάζουμε δικομματισμό. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές αρχές τις οποίες από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υποστηρίξουμε. Μπορώ να σας πω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με κανέναν»
- Για την εργασιακή εφεδρεία
«Είναι ανάλγητη και απαράδεκτη αυτή η πολιτική της κυβέρνησης. Είναι απάνθρωπη,  αντιλαϊκή και αντικοινωνική η εργασιακή εφεδρεία. Και για να επικαλεστώ και τη μαρτυρία και τη συμφωνία ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό θα επικαλεστώ μόνο τους τίτλους των εφημερίδων  και των ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση». 
-  Για Μακεδονία - Σκόπια
«Η θέση μας είναι ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε κανένα όνομα για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου